Üliõpilaste teater taastab kabareed

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri keskel uute tudengite vastuvõtuga oma viiendat hooaega alustanud Tartu Üliõpilasteatris käivad praegu kabareelavastuse «Joogem äädikat, härrased!» taastusproovid.

«Erinevatel põhjustel lahkus kolm näitlejat, nad tuli asendada,» ütles teatri kunstiline juht Kalev Kudu.

Kevadel vaid ühe korra etendatud kabareelavastuse uues versioonis ka ise näitlejana üles astuv Kudu lisas, et parema tulemuse huvides on muutunud lavastuses osaleva Eriti Kurva Muusika Ansambli koosseis.

Harmsi triloogia

Uue hooaja kaks esimest «Joogem äädikat, härrased!» etendust on Üliõpilasteatri trupil kavas anda 15. ja 16. oktoobril Teatrikohvikus. Lavastus põhineb vene absurdiklassiku Daniil Harmsi loomingul.

«Proovisaalis oleme alustanud oma Harmsi triloogia kolmanda ja ühtlasi viimase osaga,» rääkis Kudu. «See on näidend «Jelizaveta Bam», mille esietendus on kavandatud 30. novembriks.»

Üliõpilasteatri viiendal hooajal muutub senine etendamispraktika, mille kohaselt tudengid mängisid ühe lavastuse etendused kõik korraga järjest läbi.

Nüüd etendavad nad kabareelavastust kaks korda kuus ja samal ajal mängivad «Jelizaveta Bami».

Sügissemestril korraldab Kudu klounaadikursuse. Vajalikke oskusi käis ta suvel omandamas Prantsusmaal.

Dostojevski «Sortsid»

Kevadsemestril on Üliõpilasteatri kavas Fjodor Dostojevski «Sortsid», mida Kudu on lavastanud viis aastat tagasi endises Tartu Lasteteatris. «Uus «Sortside» versioon keskendub noortele anarhistidele ja vabadusele,» märkis ta.

Nii nagu eelmisel hooajal, on Üliõpilasteater tänavugi kutsutud osalema novembris peetavale harrastusteatrite festivalile Võrru ning kevadel taas teatripeole Prantsusmaale.

Võrru on Tartu tudengite teatritrupil oma etendustega asja ka tuleva aasta augustis, mil möödub 220 aastat Võru linna asutamisest.

Tudengite näitetrupp

• Tartu Üliõpilasteater alustas tegevust sügisel 1999.

• Kuulub sügisest 2001 Eesti Harrastusteatrite Liitu.

• Koguneb proovideks üliõpilasmajja aadressil Kalevi 24.

• Kodulehekülg internetis www.ut.ee/teater/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles