Lasterikas ema võib vangi sattuda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatrellid.
Vanglatrellid. Foto: Reuters / Scanpix

Viru maakohtus ootab arutamist kriminaalhooldaja taotlus saata kuuks ajaks vanglasse noor kolme lapse ema, kes pole täitnud tingimisi karistuse kandmisel talle pandud kohustusi.


Kohus pidi Olga (21) karistuse täitmisele pööramist arutama üleeile. Prokuratuuri teatel esitas kriminaalhooldaja sellekohase taotluse, sest naine ei käinud määratud ajal kriminaalhooldaja juures ennast registreerimas. Kuid üleeilne istung jäi ära, sest Olga ei ilmunud kohtusse, kirjutas Põhjarannik.

«Tagaotsitavaks teda ei kuulutatud, sest tema elukoht on teada ja selleks polnud põhjust,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk.

Olga mõisteti süüdi mullu sügisel selle eest, et kaks aastat tagasi pakkus ta ühes Kohtla-Järve kaupluses 1200 krooni eest müügiks mobiiltelefoni, mille kohta ta teadis, et see on varastatud. Naisele määrati siis 29 päeva vangistust, kuid seda ei pööratud täitmisele tingimusel, et Olga täidab talle pandud kontrollnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles