Nägemispuudega inimesed korraldavad Tallinnas meeleavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Pimedate Liit korraldab kolmapäeval rahvusvahelisel valge kepi päeval Tallinnas sotsiaalministeeriumi ja riigikogu ees meeleavalduse, et juhtida tähelepanu nägemispuudega inimeste probleemidele, kirjutab BNS.

«Nägemispuudega inimesed tahavad juhtida tähelepanu kolmele probleemile - pimedate tööhõivele, rehabilitatsioonile ning 2000. aastast invaliidsusgruppide asemel kehtivale puudeastmete süsteemile,» on Eesti Pimedate Liidu esimees Ago Kivilo öelnud.



Kivilo sõnul võib meeleavaldusel osaleda kuni sada inimest. Bussidega on lubanud kolmapäeval Tallinnasse meelt avaldama tulla ka Narva ja Pärnu vaegnägijad.



Meelavaldus algab kolmapäeval kell 11 Tallinnas Gonsiori tänaval sotsiaalministeeriumi ees, sealt liiguvad nägemispuudega inimesed Toompeale riigikogu hoone ette.



Eesti Pimedate Liit kavatseb anda sotsiaalministeeriumile ja riigikogule üle pöördumise.



Järgmisel kolmapäeval, 15. oktoobril tähistatakse üle maailma valge kepi päeva, mis on pühendatud nägemispuudega inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles