Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Hilliard Ensemble laulab Arvo Pärdi uut teost

Inglismaal Durhami ülikooli audoktori tiitli saamise puhuks Arvo Pärdi auks korraldataval vastuvõtul kõlab 15. oktoobril maailma esiettekandel eesti helilooja uudisteos.

Mitmel korral Eestiski esinenud maailmakuulus Briti vokaalgrupp The Hillard Ensemble esitab Arvo Pärdi a cappella teose «Most Holy Mother of God». (PM)

Vene Draamateatri etendus sai kümneseks

Eile tähistati Vene Draamateatris etenduse «Liblikad on vabad» kümneseks saamist. Erakordseks ei teinud seda sünnipäeva ainult etenduse pikk iga, vaid ka see, et ameerika kirjaniku Leonard Gershe’i noortenäidendit on läbi kõigi nende aastate mänginud üks ja seesama näitlejakoosseis ning alati on etendust saatnud suur publikuhuvi.

«Liblikad on vabad» esietendus Sillamäel 1993. aasta 12. oktoobril. (PM)

Argentiina kunst KU-galeriis

Kolmapäeval, 15. oktoobril kell 17 avatakse Tallinnas KU-galeriis kahe argentiina kunstniku näitus. Eksponeeritakse graafikutaustaga kunstnike Cecilia Mandrile ja Lucrecia Urbano töid. Erinevatel aegadel on mõlemad osalenud Tallinna graafikatriennaalil.

Kuuba päritolu ameerika kunstikriitik Elvis Fuentes on nende kunstnikupositsiooni võrrelnud remondimeeste omaga, kes «annavad tagasi mingisugusegi usu inimlikesse võimetesse parandada seda, mida teised lõhuvad».

Näitus on avatud 16.-31. oktoobrini. (PM)

Tartu üliõpilaste teater etendab kabareed

Tartu Üliõpilasteater ja Eriti Kurva Muusika Ansambli kvartett mängivad 15. ja 16. oktoobril Vanemuise teatrikohvikus kevadel esietendunud kabaree-etendust «Joogem äädikat, härrased!».

Etendus koosneb vene sürrealisti Daniil Harmsi sketshidest ja Mehis Heinsaare kirjutatud kurb-melanhoolsetest tekstidest, mis keskenduvad ülitähtsale ja suurele küsimusele: mis on õnn, kust ta tuleb ja kuhu ta läheb. (PM)

Voice Force toob lavale a cappella popmuusikat

Mitmehäälsete a cappella popmuusikaansamblite kontsert «Voice Force» toimub 21. ja 22. oktoobril algusega kell 19 Sossi klubis. Tänavune üritus on järjekorranumbrilt juba kolmas. Esinejaidki on kolm. Vokaalgrupp after6 laulab TTÜ akadeemilise meeskoori juures juba kuuendat hooaega ja selle juhendaja on Siim Selis. Rapla Laulustuudio segavokaalansambel Klükk tegutseb Thea Paluoja (pildil) eestvedamisel. Free6 juhendaja on Toomas Voll ning ansambli solistiks Liisi Koikson. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles