Ugala toob vaadata muusikalise armuloo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. oktoobril mängib Ugala teater Vanemuise suures majas lavastust «Deemon ja ingel». See on suurejooneline, muusikarohke ja kaunis armastuslugu, mille tõi vaatajate ette lavastaja Mihhail Tshumatshenko Moskvast.

Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Ugala näitetrupp. Peaosades on Eesti teatri festivalil «Draama 2003» žürii tunnustuse pälvinud noored näitlejad Maria Soomets ja Karol Kuntsel.

Muusikal «Deemon ja ingel» põhineb Nobeli preemia laureaadi Isaac Bashevis Singeri jutustusel «Jentl - jeshiva poiss».

Lugu leiab aset sajanditaguses Poola juudi kogukonnas. Emata jäänud tütarlaps kasvab üles oma rabist isa käe all, pärides temalt teadmistejanu. Paraku tohivad judaismi reeglite kohaselt pühasid tekste uurida ainult mehed.

Neiu tajub järjest enam, et on sündinud valesse kesta. Et kooliharidust omandada, riietub ta poisiks, aimamata, milliseid keerukaid olukordi see kaasa võib tuua.

Õpingute ajal tekib suur suhete sasipundar, milles on keerukaid armulugusid ning õnnetuid ja õnnelikke abielusid.

Seega kõneleb lugu näivustest ja näilisustest, seesmisest ja välimisest tarkusest. Ennekõike aga ohvrimeelsusest ja armastusest.

«Deemoni ja ingli» muusikajuht on Peeter Konovalov, liikumise on seadnud vanemuislane Oleg Titov. Tartus tuleb «Deemon ja ingel» üleüldse viimast korda vaatajate ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles