Homme algavad Eestis Tomski kultuuripäevad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomski linn.
Tomski linn. Foto: Internet

Laupäeval algavad Eestis Venemaa Tomski oblasti kultuuripäevad ning siberlaste esinejaid saab vaadata Tallinnas ja Kohtla-Järvel.

Homme saabuv 45-liikmeline delegatsioon osaleb laulu- ja tantsupeol, antakse kontserte ning avatakse kaks näitust, teatas kultuuriministeerium.

Tomski delegatsiooni juhib oblasti asekuberner Sergei Iljinõhh. Delegatsiooni kuuluvad ka Tomski oblastis asuva siberi eestlaste Kaseküla esindajad, loomingulised kollektiivid Üllatus, Tantsuteater ja siberi folklooriansambel Samana-kukun, tantsuteater Valentina Petrieva juhendamisel, solistid Vene Föderatsiooni rahvakunstnik Ljudmila Travkina ja Pavel Nikitin.

Siberi külaliskollektiivide kontserdid toimuvad pühapäeval kell 15.00 Tallinnas Mustamäe keskuse pargis ja kell 19.00 Vene kultuurikeskuses. Esmaspäeval kell 18.00 esinetakse Kohtla-Järve kultuurimajas.

Pühapäeval kell 14.30 avatakse Tallinnas Tomski oblastit tutvustav näitus Pärnu mnt 6 asuvas kunstigaleriis ning kell 18.00 Vene Kultuurikeskuses näitus «Tomski raamat».


Tomski oblasti kultuuripäevad Eestis toimuvad Eesti Vabariigi Kultuuriministeeriumi ja Vene Föderatsiooni Kultuuriministeeriumi 2009-2011. aasta koostööprogrammi raames.

Möödunud aasta septembris toimusid eesti kultuuripäevad Tomskis, mil külastati Siberi eesti külasid ja avati mälestuskivi Siberis represseeritud eestlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles