Pooled Palo büroo ametnikud lähevad teistesse ministeeriumidesse tööle

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Urve Palo lahkumisega Stenbocki majast tuli sealt ära minna ka neljal poliitilisel nõunikul ja paaril sekretäril.
Koos Urve Palo lahkumisega Stenbocki majast tuli sealt ära minna ka neljal poliitilisel nõunikul ja paaril sekretäril. Foto: Toomas Huik

Pooled likvideeritud rahvastikuministri büroo töökohtadest viiakse üle teistesse ministeeriumidesse, töökohata jäid vaid Urve Palo büroos palgal olnud poliitilised nõunikud ja tehniline personal.

Rahvastikuministri büroost läks sotsiaalministeeriumisse tööle kaks inimest, kes tegelevad pere- ja rahvastikupoliitikaga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Haridus- ja teadusministeeriumis hakkab tööle rahvuskaaslastega tegelev Aho Rebas.

Kultuuriministeerium võttis üle kolm kohta ja ülevõetava töö hulgas on Ida-Virumaa rahvastikuministribüroo senine esindus ja Euroopa Integratsioonifondiga tegelemine.

Küll aga koondatakse kõik rahvastikuministri büroo tehnilised töötajad. Juba on töölt pidanud lahkuma ministri referent ja autojuht. «Ministri sekretär-asjaajaja jääb esialgu kuni augusti lõpuni tööle, täites ministri büroo asjaajamise arhiveerimise ja lõpetamisega, ministri büroole saabunud posti ja telefonikõnede edasisuunamine vastavalt ülesannete jaotusele ja riigikantselei osakondade sekretäride asendamine puhkuste ajal.

Kohe pärast mai lõpus langetatud valitsuse otsust pidid rahvastikuministri 12-liikmelisest büroost lahkuma neli nn poliitilist nõunikku. Kuus nõunikku võeti üheks kuuks teenistusse koosseisuväliste ametnikena, et lõpetada pooleliolevad asjad ja valmistada ette ülesannete üle andmine.

Valitsus otsustas jagada rahvastikuministri ülesanded nelja ministeeriumi vahel ning väidetavalt aitab see vältida dubleerimist ning säästa personali- ja majanduskulusid sel ning tuleval aastal kokku kümme ja pool miljonit krooni.

Mõned päevad enne ministrikoha kaotamist kinnitas Urve Palo Postimees.ee'le, et tema ametikoha kaotamine aitaks aastas kokku hoida alla miljoni krooni. «Sääst oleks ainult ministri palk,» sõnas ta.

Ta lisas, et seegi kokkuhoid pole kindel, kuna kolme tema valdkonna teemaga tegelemist tuleb riigil jätkata ning selleks on vaja osakonnajuhata tasemel ametnikke.

«Tekitatakse kolm kohta, natukene madalamapalgalist ja kulub ikka rohkem kui mina üksi,» selgitas ta.

Palo kinnitusel nende büroo hallatavaid projekte ei lõpetata, kuna neid finantseeritakse ka teiste ministeeriumide eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles