Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiselamute elanikud kavandavad uut piketti

Tallinna Mustamäe ühiselamute elanikud kavandavad Riigikogu hoone ette järjekordset piketti.

Akadeemia tee 46 ühiselamus üle 15 aasta elanud Edgar Sõber ütles, et majaelanikud piketivad kolmapäeval kella 11-14 Riigikogu hoone ees Lossiplatsil. «Nõuame, et riik lahendaks ühiselamu omaniku OÜ Capital Kinnisvara ebaseaduslikust käitumisest tekkinud ebainimliku olukorra,» ütles Sõber. «Riik peab meile tehtava ülekohtu lahendama.»

Sõber ütles, et eilse seisuga oli 32 perest 22 keeldunud linnavalitsuse pakkumisest minna elama Kopli ehituskooli ühiselamusse asenduspinnale. Viis peret otsustasid siiski Koplisse kolida, kolm perekonda on leidnud endale ise uue elukoha

Üks pere on saanud asenduskorteri, üks on keeldunud aga igasugusest elamispinnast Eestis. «Pereisa ütles, et ta on Eesti riigis ülimalt pettunud, võttis oma perele Venemaa kodakondsuse ning kolib sinna elama,» rääkis Sõber uudisteagentuurile. (BNS)

TTÜ-sse tulevad Iraani tehnopargi juhid

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) tulevad täna kogemusi vahetama Iraani suurima tehnoloogiapargi juhid ja Isfahani tehnoloogiaülikooli õppejõud Mostafa K. Eghbal ja Mehdi Keshmiri.

Kuni neljapäevani vältaval visiidil on Iraani tehnoloogiapargi juhtidel kavas kohtuda ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Tallinna ettevõtlusameti esindajatega. Külalised käivad Tallinna Tehnoloogiapargis, Tartu Teaduspargis ja Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudis. (BNS)

Kohus kuulab endise advokaadi surmanud meeste viimast sõna

Tallinna linnakohus peaks täna kuulama kevadel Lasnamäel röövi käigus kunagise advokaadi Riho Kaldre (50) surnuks peksnud noormeeste viimast sõna ja langetama seejärel otsuse.

Prokurör nõudis kevadel Pavel Ridnõile (19) röövimise ja röövmõrva eest 12-aastast ning tema kaaslasele Sergei Tassole (19) tapmise eest kümneaastast vanglakaristust. (BNS)

Külmad ilmad tõid kiirabile tööd juurde

Nädalalõpul tuisanud lumi ja külm ilm tõid Tallinna kiirabile tööd juurde. «Meie jaoks algas uus hooaeg,» ütles Tallinna kiirabi juht Raul Adlas (pildil) eile. «Praegu on keskeltläbi 14 väljakutset seotud libeduse tõttu kukkumisega, tipphooajal on neid aga tavaliselt 40.»

Adlas ütles, et autojuhtidele ootamatult tulnud talve tõttu on kiirabil olnud eelmise nädalavahetusega võrreldes rohkem tööd.

Adlas lisas, et ka alajahtunud kodutute hulk, kellega kiirabil iga päev kokku puutuda tuleb, on talvisele ilmale vastav. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles