Laanet: kaks aastat veninud eelnõu peab veel arutama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juba üle kahe aasta riigikogus arutlusel olev muuhulgas avalikus kohas alkoholitarbimist leevendav seadus tuleb sügisel uue hooga arutlusele võtta, ütles parlamendi õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet.


Tema sõnul on kunagises suurte võitluste objektis ehk alkoholiküsimuses kõiki erakondi enam-vähem rahuldav kompromiss leitud ning korrakaitseseaduse vastuvõtmine on veninud muudel asjaoludel.

Näiteks väärib Laaneti väitel sügisistungjärgul arutamist uue ühendameti loomisega seonduv. Nimelt on korrakaitseseaduse eelnõus mitmed sätted, millest sõltub politsei, kodakondsus- ja migratsiooniameti ning piirivalve liitmisel tekkiva superameti edukas käivitumine uue aasta algusest.

Ühendametit puudutav on võimalik tõsta sellest eelnõust mõnda teise ümber, kuid see poleks tema hinnangul mõistlik ja korrektne.

Laaneti väitel on korrakaitse seaduse osas valitsenud täielik vaikus viimased pool aastat ehk hetkest, mil parlamendi täiskogu otsustas selle teise lugemise katkestada.

Ta ei osanud seisakut põhjendada, viidates, et nii on otsustanud käituda õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher. Vaherit ennast Postimees.ee'l täna tabada ei õnnestunud.

Toonane õiguskomisjoni liige, praegune sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles mullu 17. detsembril komisjoni nimel katkestamisettepanekut ette lugedes, et soov oli jätkata tööd korrakaitseseaduse detailide arutamise üle juba jaanuaris, et «loodetavasti järgmise aasta (tänavu - toim) esimestel kuudel saaks korrakaitseseaduse vastu võtta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles