Postimees.ee video: ülevad hetked lipulangetamisel

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Meestelaulu Seltsi kutsel osales enam kui tuhat inimest reedel kell 22.15 Toompeal Kuberneri aias Pika Hermanni torni juures korraldatud pidulikul lipulangetamisel.


Teist korda ajaloos kõlas Gustav Ernesaksa laulu «Mu isamaa on minu arm» signatuur. Esimene kord sai seda kuulata eile õhtul.

Ürituse avasid kõnedega Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam ja dirigent Kuno Areng. Karotamme tänukingituse järel käis ka riigikogu esimees Ene Ergma. Seejärel esitasid laulupeokoorid Ernesaksa eelmainitud laulu, millele järgneski signatuur ja lipulangetamine.

Eesti Meestelaulu Selts koos laulu- ja tantsupeo, kultuuri- ja loominguliste liitude juhtidega ning kõrgkooli rektoritega pöördus aprillis riigikogu poole ettepanekuga vahetada välja Eesti lipu langetamisel kõlava laulu «Mu isamaa armas» meloodia
ning asendada see Gustav Ernesaksa lauluga «Mu isamaa on minu arm». Kultuuri- ja haridusjuhid ei pidanud ligi 200 aasta vanust saksa üliõpilaste õllelaulu viisi kasutamist Eesti lipu langetamisel sobilikuks ja väärikaks.

Riigikogu võttis Eesti lipu seaduse muudatuse vastu viimasel istungipäeval enne suvepuhkusele minekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles