Võrkpallikoondis kaotas Soomele põnevas mängus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis kaotas Soomes Kuopios alanud Ateena olümpiamängude eelvalikturniiri esimeses kohtumises võõrustajate meeskonnale 2:3 ja vajab poolfinaali pääsuks täna võitu Ungari üle.

Võrkpallurid kaotasid Soomele

Eesti võrkpallurid jõudsid lähedale soomlasest peatreeneri Pasi Rautio soovile osutada turniiri ühele soosikule sitket vastupanu. Otsustavas viiendas geimis valitsesid siiski võõrustajad ja võitsid 15:8.

Ühtlasem koosseis andis Soomele võimaluse sagedamini vahetada, eestlastel ei jätkunud jõudu. «Läks õnneks, et suutsime raskest seisust välja tulla, vajasime võitu väga,» ütles Soome koondise nimekamaid mehi Tuomas Sammelvuo, kes mängib Prantsusmaal.

Lember tõi värskust

Kert Toobali, Marek Pihlaku, Raimo Pajusalu, Mihkel Sepa, Jaanus Nõmmsalu, Eerik Jago ja libero Raigo Tatrikuga alustanud Eesti kaotas esimese geimi 19:25.

Sidemängija Toobali asemel platsile tulnud Veiko Lemberi tulekuga võttis eestlaste mäng teise ilme. Sepa ja Pajusalu tugevad servid andsid edu 22:15 ja Eesti võitis geimi 25:18.

Kolmandas geimis asusid hoogu läinud Rautio hoolealused juhtima 6:3. Soomlased võrdsustasid 10:10. Pihlaku teravad servid, Nõmmsalu ja Jago ründelöögid viisid Eesti ette 20:18 ja 23:20 ning geimi lõpuks 25:22. Neljandas geimis oli Soome parem 25:22.

Rautio kahetses, et esimest geimi ei õnnestunud võita. «Lemberiga koostöö paranes, soomlased jäid hätta. Aga neljandas geimis tegi Saksamaal leiba teeniv Mika Pyrhönen palju pahandust,» lausus ta.

Täna mäng Ungariga

Õlaoperatsiooni järel endist võimekust koguv Argo Meresaar ütles, et aitas meeskonda blokis nagu suutis, ründamiseks pole ta veel valmis.

Täna kell 14.30 kohtub Eesti eile mänguvaba olnud Ungariga. «Ungarlased said meie stiiliga tutvuda ja on tänases kohtumises meist kindlasti värskemad,» lausus Rautio.

Alagrupi kaks paremat meeskonda pääsevad laupäevasele poolfinaalmängule. Teises grupis kohtuvad Ukraina, Ungari ja Sloveenia.

Soome koondise peatreeneri Timo Hoivala sõnul on võistkonnad võrdsed. Ta kahetses, et ettevalmistus jäi lühikeseks, kuna pallurid olid seotud koduklubidega. «Mängus Eestiga tegime palju vigu,» märkis ta.

Pühapäevane finaal selgitab turniiri võitja, kes saab ainsana valiksarja järgmisele etapile, mis toimub jaanuaris Leipzigis. Olümpiapileti lunastab üksnes selle võistluse võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles