Valitsuse püüded palka tõsta ei muuda enam streigiplaane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi valituskoalitsiooni erakonnad arutasid laupäeval võimalust tõsta õpetajate palka tuleval aastal kaheksa asemel 12 protsenti, kinnitab ametiühing streigiplaanile kindlaks jäämist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Haridus- ja kultuuritöötajaid ühendava ametühingute liidu TALO juhatuse esimees Toivo Roosimaa kinnitas, et 4. detsembrile kavandatud õpetajate ja kultuuritöötajate streik toimub, hoolimata valitsuskoalitsiooni püüdest tõsta õpetajate palka.

«Mulle tundub, et ükski koalitsioonierakond pole meie nõudmisi läbi lugenud ning nad ei saa meie nõudmistest aru,» lisas Roosimaa.

Haridus- ja kultuuritöötajad nõuavad 7300-kroonist alampalka praeguse 5300-kroonise asemel, valitsus keeldub seda nõudmist täitmast ja plaanib tõsta õpetajate palka tuleval aastal kaheksa protsenti.

Haridus- ja teadusminister Toivo Maimets märkis, et sisuliselt ei muuda täna koalitsioonipartnerite kohtumisel ühe punktina arutatav õpetajate 12-protsendiline palgatõus kujunenud olukorda. «Koos tulumaksumuudatustega oleks õpetajate palk tõusnud kaksteist protsenti. Kuid nüüd tõuseb see võib-olla ilma muudatusteta sama palju,» lausus Maimets.

TALO nõuab ministri rehkenduste kohaselt aga 25-30-protsendilist palgatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles