Tallinna volikogu suurendamine maksab kuus miljonit krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogusse pääsemiseks käib äge võitlus.
Tallinna linnavolikogusse pääsemiseks käib äge võitlus. Foto: Priit Simson.

Riigikogu koalitsiooni soov suurendada Tallinna linnavolikogu liikmete arvu läheb linnale maksma umbes kuus miljonit krooni.


Linnavolikogu istungite saal Vana-Viru 12 maja kolmandal korrusel on juba praegugi kitsas, sügiseks aga tuleb sinna juurde tekitada veel 16 lisakohta, kirjutas Pealinn.

«Linnavolikogu võiks loomulikult töötada ka poole väiksemas saalis, sest häid lambaid mahub ühte lauta palju. Tõsi, siis peaksid kõik saadikud seisma ja üht kätt üleval hoidma - muidu ei mahuks nad ära,» ütles linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

«Normaalsetest töötingimustest oleks aga niisugune olukord kaugel. Ka on niiviisi raske järgida seadusega ette nähtud põhimõtet, et volikogu töö peab olema avalik ja igal soovijal võimalik istungit jälgima tulla,» lisas ta.

Saali ümberehitamiseks kuluva rahasumma kohta ei osanud Vitsut veel midagi öelda, sest tööde lõplik hind sõltub riigihanke tulemustest. Esialgsel hinnangul läheb volikogu saali 16 koha juurdeloomine maksma umbes 375 000 krooni koht ehk kokku kuus miljonit krooni.

«Kõige kallimaks läheb tarkvara lahendus koos pultide ja tehnikaga, sest praegune süsteem on ette nähtud maksimaalselt 64 volikoguliikme jaoks,» sõnas Vitsut. Saali ümberehitamise kuludele tuleb tema sõnul lisada ka igakuised püsikulud nagu volinikele makstav kompensatsioon tehtud töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles