ESS/Falck Pärnu näitab pallimängijatele eeskuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ainsa Eesti pallimänguesindusena Euroopa kõige tugevamas klubisarjas osalev ESS/Falck Pärnu võrkpallimeeskond tahab Meistrite liigasse püsima jääda.

ESS/Falck Pärnu võrkpalluritel pole Vana Maailma tippklubidele vastu seada rahvusvaheliste tiitlitega pärjatud mängijaid ega samaväärseid kogemusi ja rahakotti, ometi ei pelga nad jääda peksupoisteks. «Meie trump on tugev hing,» ütles pärnulaste peatreener Pasi Rautio.

Pärnulaste vastased D-grupis on Venemaa liiga mullune teine Odintsovo Iskra, Prantsusmaa hõbedaklubi Tours BK ja Saksamaa pronksimeeskond VfB Friedrichshafen. Liigasse püsima jäämiseks tuleb hoiduda viimasest kohast.

«Paberil võrrelduna peaksime olema kõige nõrgemad,» lausus ründaja Argo Meresaar. «Ent kaotada pole midagi. Kodus tuleb meid kindlasti toetama palju rahvast ja kõik on võimalik.» Avamängus 11. detsembril võõrustab Pärnu Tours’i meeskonda.

Pärnu kutsub Pihlakut

Eesti meistrite koduväljakuks saab eurosarjas Saku Suurhall, sest Pärnu Rabahall ei vasta Meistrite liiga nõuetele. Mängiv mänedžer Avo Keel ootab täismaja, 6000 pealtvaatajat.

«Me ei tahaks, et teadustaja peaks mängu eel kuulutama: «Lugupeetud mängijad, tutvustame teile pealtvaatajaid,»» ütles ta.

Töö publiku ligimeelitamiseks on käivitunud, 750 tasuta piletit jagatakse võrkpallipoistele ja -tüdrukutele.

«Pärnu fännidele oleme lubanud, et toome nad bussidega Tallinna,» rääkis Keel. «Sellele kulub 100 000 - 120 000 krooni. Linn vastas toetamise palvele eitavalt.»

Eurosarjaks valmistudes kohtus ESS Pärnu kolme Itaalia klubiga, kaotades kaks ja võites ühe mängu. Rautio pidas julgustavaks tõika, et meeskonna liider, õlaoperatsiooni järel jõudu koguv Argo Meresaar sai kõigis mängudes kaasa teha.

«Keel ütles juba, et aeg on hakata lööma. Käsi enam valu ei teinud. Jõudu on mõistagi käes vähem kui mullu. Nelja päeva jooksul oli kolm mängu, lõpus olid jalad pehmed,» ütles Meresaar.

Austris Stalsi, Kristjan Õuekallase ja Jaanus Nõmmsalu hüva vorm tegi peatreenerile rõõmu - kõik kolm on valmis täitma teise tempo ründaja ülesandeid. Ka sidemängijad Keel ja Veiko Lember on soovitud tasemel.

«Esimese tempo ründaja valimisega on probleeme, Raimo Pajusalule tegi jälle põlv valu,» ütles Rautio. «Ilmars Balodis ründas korralikult, blokki minek ja serv jätsid soovida.»

Kolm nädalat tagasi pöidlaluu murdnud Janis Sirelpuu ei usu, et käsi enne jaanuari täisjõuga mängida lubab.

Keel jätkab läbirääkimisi Marek Pihlaku rentimiseks Tartu Pere Leib/Cibuselt eurosarja heitlusteks. «Tahaks, et Pihlak tuleks appi,» ütles Rautio. «Eesti koondises jäi temast hea mulje.»

Ühised püüdlused

Mullu Euroopa tugevuselt teises sarjas Top Teams kaheksa parema hulka jõudnud ESS Pärnu pääses Meistrite liigas osaleva 20 klubi sekka tänu Ukraina meeskonna Tsherkassõ Azoti loobumisele.

Keele sõnul kulub eurosarjas osalemisele 2-2,5 miljonit krooni. Meeskonna eelarve on 6 ja kogu klubi oma 8,5 miljonit. «Kui tuleb lisakulutusi, siis peasponsor meid hätta ei jäta,» ütles ta.

Eesti Võrkpalliliidu presidendi Aadu Luukase sõnul on pärnulastel aidanud Euroopa eliitsarja jõuda võrkpalliringkonna ühised püüdlused.

«Kõigepealt peavad olema tulemused ja süsteem, siis tuleb ka raha,» kirjeldas suurärimees spordi toetamise mehhanismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles