Torm murdis jõulupuid ja rüüstas koolimaja

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembritormi iilid murdsid maha nii metsa- kui pargipuid, katsusid rammu ka linnaväljakutele püstitatud jõulukuuskedega ja viisid Rakveres minema poole äsjapandud gümnaasiumikatusest.

Peamiselt Põhja-Eesti rannikut rüüstanud kahepäevane torm lõhkus kõige rohkem Harjumaal ja Lääne-Virumaal. Suurimaid tormikahjusid oli Rakveres, kus tuul ajas küüned suvel pandud gümnaasiumikatuse taha ja kiskus alla poole uuest plekk-katusest.

Rakvere gümnaasiumi majandusala juhataja Linda Soidla ütles Virumaa Teatajale kooli sissekäigu ees vedelevat plekilasu iseloomustades, et pilt on kole ja kurb. Sissekäiku kasutab suurem osa õpilastest ja Soidla sõnul võis vaid õnne tänada, et katus kukkus sinna pühapäeva hilisõhtul, mitte mõnel koolipäeval.

Katuse purunemise põhjuste teadasaamiseks tellitakse ekspertiis, tööl on kehtiv garantii.

Soomlane jäi majata

Katuseplekki püüdis tuul maha rullida mujalgi - Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Kirill Teiteri sõnul tahtsid laupäeval vanalinnas lendu tõusta Kolme Õe hotelli katuseplekid. Samal päeval sadasid alla ka endise teenindusmaja asemele Viru väljakule ehitatava hotelli seina ääres olnud tellingud.

Lääne Elu teatel lükkas torm Haapsalus ümber majakarkassi, jättis elektrita Vormsi saare ja mitu piirkonda Martna vallas. Haapsalus mere kaldale Kastininasse maja ehitanud soomlast ootas esmaspäeva hommikul ebameeldiv üllatus - kokkupandava maja puitsõrestik oli ümber lennanud ja maja asemel vedeles hunnik ehitusmaterjali. Maja sarikapidu oli peetud möödunud reedel.

Liiklust takistasid ka mitmel pool teedele langenud puud - ainuüksi pealinna parkides ja tänavatel murdus nädalavahetusel 40 puud, Harjumaal ja Lääne-Virumaal oli neid kindlasti rohkem, kuid päästeteenistuse abi vajati vaid tosina teedelt eemaldamiseks.

Ida-Virumaal langes maanteedele seitse puud, kuid torm lõi ajalehe Põhjarannik teatel uppi ka Kohtla-Järvel Iidlas spordihalli juurde püstitatud jõulukuuse, mis hommikuks taas üles upitati.

Tuul ei jätnud jonni ja murdis maha ka Kohtla-Järvel Tammiku linnaosas kõrguva jõulupuu. Kohtla-Järve abilinnapea Harri Andrejev ütles, et Tammiku kuusk pannakse püsti alles siis, kui see saab betoonist aluse.

Elekter tuleb tagasi

Tallinna kommunaalameti heakorraosakonna juhataja Tõnu Tuppits ütles, et Stroomi rannast tuiskas tuul tänavatele liivavaalud. Puid langes Tallinnas peamiselt Mustamäel ja Haabersti mereäärses osas.

Eesti Energia oli eile õhtuks peaaegu kõrvaldanud ööl vastu esmaspäeva möllanud tormist tingitud elektrikatkestused. Kella 16.30 seisuga oli pingestamisel veel viis keskpinge trafoalajaama, ütles Eesti Energia pressiesindaja Riina Vändre BNSile. «Madalpingerikkeid kipub juurde tulema, sest piisab tuulepuhangust ja kohe on varem lahtirebitud puu või risu uue elektrikatkestuse tekitanud,» märkis Vändre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles