Paide astus Läänemeremaade Linnade Liidu liikmeks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu..
Kersti Sarapuu.. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Eelmisel nädalal kinnitas Poolas Miedzyzdroje linnas toimunud


Läänemeremaade Linnade Liidu täitevkogu aastakoosolek Paide linna liidu


liikmeks.

Linnapea Kersti Sarapuu sõnul on Läänemere Linnade Liidu näol tegemist Läänemeremaade linnade katuseorganisatsiooniga, kuhu kuulub kokku 28 linna 10 riigist, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

«Läänemere Linnade Liidu liikmestaatus annab Paidele võimaluse kaasa rääkida Läänemere piirkonna linnade ühistes küsimustes ja projektides ning osaleda liidu erinevate komisjonide töös,» rõhutas Sarapuu.

«Tänasel päeval paistab haridus-, keskkonna- ning turismikomisjonides
osalemine kõige tulemuslikum, kuna neis komisjonides on töö jõudnud
kõige kaugemale,» lisas Sarapuu.

«Hetkel töötatakse näiteks Turu linnas asuvas hariduskomisjonis välja ühist programmi loodus- ja keskkonnakonnahariduse õpetamiseks,» ütles Sarapuu, kelle sõnul on turismikomisjoni töös kaasalöömisel kindlasti suur mõju järgmisel aastal Paide vallimäel eurorahade toel valmiva ajakeskuse kujunemisel üheks turistide lemmikpaigaks.

«Ühena esimestest sammudest peame edastama liidu büroole materjalid, mida soovime ühistes turismisvoldikutes Paide linna kohta avaldada,» lisas Sarapuu. Aastane liikmemaks Läänemeremaade Linnade Liidus on 360 eurot ehk ligikaudu 5500 krooni.

Lisaks Paidele kuuluvad Läänemere Linnade Liitu Eesti linnadest Võru,
Elva, Haapsalu, Jõhvi, Kärdla, Keila, Kuressaare, Narva, Paldiski,
Pärnu, Jõgeva, Maardu, Sillamäe, Tallinn, Tartu, Viljandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles