Briti topeltmõrvar läheb kaheks eluajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vandemeeste kohus mõistis Suurbritannias kaks koolitüdrukut tapnud Ian Huntley eile roimades süüdi ning määras talle kahekordse eluaegse vanglakaristuse.

Kaks 10-aastast tüdrukut, Holly Wells ja Jessica Chapman läksid kaduma Cambridgeshire’is 4. augustil 2002. Samas koolis töötas aga majahoidjana ka 29-aastane mõrvar Huntley. Holly ja Jessica surnukehad leiti kraavist kaks nädalat hiljem.

Kuigi topeltmõrvar mõisteti eile süüdi, kerkis kohtuprotsessi käigus esiplaanile küsimus, kuidas mitu korda varem alaealistega seksuaalvahekorras ja vägistamises süüdistatud mees üleüldse kooli tööle võeti. Korralduse asja selgitamiseks andis isiklikult Briti siseminister David Blunkett.

Kohtunik Justice Moses ütles otsust ette lugedes, et Huntley suurendas nende kahe perekonna kannatusi oma valede ja manipulatsiooniga. Mõlemad perekonnad tundsid vandemeeste 11:1 enamusotsuste peale kergendust.

Huntley tunnistuse kohaselt surid tüdrukud tema kodus ning ta kõrvaldas nende laibad, kuid kinnitas, et tegu oli õnnetusjuhtumiga. Holly olevat surnud kukkudes vanni, ning Jessica suri, kuna Huntley olevat käega tema suud kinni hoidnud, et ta ei karjuks. Seepeale sattunud ta paanikasse ning esmaabi kutsumise asemel tüdrukute laibad kraavi visanud.

Süüdistaja hinnangul aga meelitas Huntley tüdrukud oma majja seksuaalsete eesmärkidega ning tappis tüdrukud, kui tema plaan ei õnnestunud.

Seepeale hävitas ta külmavereliselt tõendid, olles tüdrukute riided seljast ära lõiganud ja peitnud, ning üritas varjata oma seotust juhtumiga politsei, pressi ja kohalike elanike eest, kes kõik olid kaasatud tüdrukute otsimisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles