Saaremaa lambajant pöördus loomapidaja enda vastu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaal Lümanda vallas Koki külas talunik Tõnu Angeri lambakasvatust kontrollinud eksperdid leidsid talumehe loomapidamises mitmeid vajakajäämisi ja tegid nende alusel rea ettekirjutusi.


«Ettekirjutused tehti Tõnu Angerile lammaste varjualuse, söötmise, märgistamise, loomade pidamise ja arvestuse, hukkunud loomade, ravimiarvelduse ning niitmise kohta. Samuti loomadele järgmiseks aastaks söödatagamise osas,» avaldas Saaremaa veterinaarkeskuse juhataja Toivo Jürisson, kes läinud kuul veterinaarkeskuse järelevalveametnike ja volitatud vetarstiga Angeri lambakasvatust kontrollis, kirjutab Meie Maa.

Erinevate ettekirjutuste täitmiseks anti üle 20 aasta lambaid kasvatanud talumehele aega käesoleva aasta oktoobrini.

Jürisson lisas, et igale ettekirjutusele on vastavalt asendustäitmise sunniraha seadusele tehtud ka hoiatus ja mõningates küsimustes on hoiatuses rakendatud päris suuri summasid.

Äärmusliku abinõuna rakendub lambapidaja Angeri puhul loomade võõrandamine juhul, kui ta jätab ettekirjutatud nõuded siiski täitmata.

Talunik Tõnu Anger sõnas kontrollgrupi külaskäigu järel, et kavatseb talle ettekirjutatud nõudmisi lambapidamises täitma asuda. Ettekirjutusi tuleb täita, mis siin muidu ikka läheb,» märkis ta napisõnaliselt.

Saaremaa taluniku Tõnu Angeri lambakasvatuse vastu kerkis kõrgendatud huvi tänavu kevadel, mil talumees avaldas kahes maakonna ajalehes loo, kuidas naabrid titevankrit kasutades tema hoolealuseid varastamas käivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles