Venemaa kosmoseagentuur pakub pulmareisi kosmoses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa kosmoseuuringute juhid keelasid ilmaruumis küll abiellumise, kuid pakuvad lahkelt võimalust veeta kosmoses mesinädalaid. Raadio Vaba Euroopa andmetel läheb selline pulmareis kahe peale kokku maksma 40 miljonit dollarit.

Venemaa kosmoseagentuur Rosaviakosmos pakub koostöös USA firmaga Space Adventures paaridele võimalust lennata kahekesi rahvusvahelisse orbitaaljaama. Romantiline reis saab teoks Vene kosmoselaeva Sojuz pardal.

«Vastavalt lepingule firmaga Space Adventures on meil võimalus võtta Sojuzi pardal kaasa korraga kaks kosmoseturisti, seega on teoreetiliselt noorpaaridel võimalus seda pakkumist kasutada,» ütles Rosaviakosmose esindaja Sergei Gorbunov.

Reis rahvusvahelisse orbitaaljaama maksab ühele inimesele umbes 20 miljonit dollarit ning seni on sellise summa välja käinud vaid kaks potentsiaalset kosmoseturisti – California ärimees Dennis Tito ja Lõuna-Aafrika internetimiljonär Mark Shuttleworthe.

Kandidaadid, kes koos ühe professionaalse kosmonaudiga ilmaruumi lendavad, peavad olema hea tervise juures ja läbima eelnevalt 10-kuuse treeningtsükli. Lisaks peavad nad tõestama, et on vabad halbadest harjumustest, et nende raha pärineb legaalsest allikast ja et nad ei kuulu mõnda terroristlikusse organisatsiooni.

Vene kosmoseagentuuri esindaja ei täpsustanud, kas seks kosmoses on mesinädalate veetjaile lubatud. Kosmonautidele endile on see keelatud võimalike riskide pärast embrüole, juhul kui naiskosmonaut peaks rasedaks jääma.

Käesoleva aasta augustis abiellus 41-aastane vene kosmonaut Juri Malentšenko kosmoselaeva pardal 27-aastase Jekaterina Dmitrievaga, kuigi pruut jäi sel ajal Maa peale. Rosaviakosmos oli kõvasti kosmosepulmade vastu, nähes selles ohtu julgeolekule ning kinnitas, et tulevikus on igasugused kosmosepulmad keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles