Pihl: rohelised ehitavad raha nimel politseiriiki

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja endine siseminister Jüri Pihl.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja endine siseminister Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl saatis täna erakonna Eestimaa Rohelised liikmele Aleksei Lotmanile avaliku kirja, kus kutsub erakonda üles raha nimel mitte ehitama üles politseiriiki ning loobuma edaspidi karistusseadustiku seaduse toetamisest.

Jüri Pihli hinnangul pole karistusseadustiku seaduse üle toimunud piisavat debatti ning see võeti vastu kiirustades, mis pole kuidagi põhjendatud.

«Seda rohkem paneb imestama roheliste käitumine seaduse hääletamisel Riigikogus. Ükski roheliste fraktsiooni liige ei hääletanud selle vastu – hääletati kas poolt või peeti paremaks puududa. Valitsus poleks saanud seda seadust vastu võtta, kui nende fraktsiooni kaks liiget poleks andnud oma poolthääle. Täpselt samamoodi ei võta koalitsioon seda ilma teie häälteta vastu ka sügisel,» nentis Pihl.

Pihli sõnul on 86 miljoni kroonise ressursitasude ja aktsiisimaksude tõusu läbisurumise eesmärgil rohelised nõus astuma valitsusega ühte sammu.

«On kahetsusväärne, et rohelised on sidunud oma häälte andmise rahahimuga – 86 miljoni krooni eest on nad valmis ehitama politseiriiki. Paneb imestama, et rohelised on hakanud viljelema sellist poliitilist stiili ning aitavad nüüd vastutasuks enda eelnõu eest kaasa kodanike vabaduste ahistamisele,» lisas Pihl.

Pihli hinnangul on ühtlasi häbiväärne paluda presidendil teha ära enda tegemata töö.

«Nii rohelised kui ka Silver Meikar, kes avalikes ütlustes on märkinud oma vastuseisu sellele seadusele, hääletas seaduse poolt. Kui parteidistsipliin ei lase eristuda, siis saab sellisest erakonnast ju alati ära tulla,» märkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles