Vabadussõjalaste Keskliit jätkab tegevust ajaloolise nimega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim juhib taastatud Vabadussõjalaste Keskliitu.
Jüri Liim juhib taastatud Vabadussõjalaste Keskliitu. Foto: Toomas Huik.

Kevadel taastatud Eesti Vabadussõjalaste Keskliit (EVKL) jääb organisatsioonina registreerimata, kuid tegutseb ajaloolise nime all edasi.

EVKL teatas täna, et ei loobu oma ajaloolisest nimest ning jätkab oma tegevust, vahendab BNS. Keskliidu vanema Jüri Liimi sõnul jääb EVKL registreerimata, sest organisatsiooni nimi ei meeldi mittetulundusühingute ja sihtasutuse registri ametnikele.

Harju maakohtu kohtunikuabid Õie Murro ja Anu Tukia kinnitasid liidu teatel 26. mail ja 22. aprillil koostatud määrustes, et EVKLi nimi on eksitav organisatsiooni tegevuse ulatuse osas, kuna EVKLi nimi viitab liitude ühendusele, mis on seotud Vabadussõjaga.

EVKL loobus kaebamisest eitava kandemääruse peale kaebamisest, kaebuse esitamise tähtaeg oli juuli alguses. Samas kinnitas Liim, et liit ei välista siiski õiguskantsleri poole pöördumist.

«Vabadussõjalased jätkavad igal juhul tegevust,» kinnitas Liim. Ta lisas, et Eestis kehtivad seadused on demokraatlikud ja võimaldavad ka registreerimata kodanikealgatuse toimimist.

Vabadussõjalaste liit tegutses Eestis Teise maailmasõja eel, kui suleti pärast 1934. aasta 12. märtsi riigipööret.

Aktivistid taastasid EVKLi tänavu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles