Teadlane: praamiliinide konkurss tuleks tühistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikooli logistika ja kinnisvara õppetooli dotsendi Aare Uustalu hinnangul on Lääne-Eesti saarte parvlaevaühenduse hankekonkurss riigile kahjulik ning see tuleks peatada.

Uustalu sõnul rikub riigihanke komisjon investeerimise põhimõtteid, kuna nende pakkumise kohaselt peab minimaalne reiside arv Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel moodustama 1. oktoobrist aastas 86 protsenti 1998. aasta mahust, samas kui dotatsioon kasvab 254,8 protsenti. «Teatavasti on investeerimise eesmärk kulutuste tegemine tulevaste tulude saamiseks, mitte suuremate kulude saamiseks, nagu seda näitab Saaremaa Laevakompanii praktika ning kavandasid riigihanke koostajad,» rääkis ta

«Samuti puudub komisjonil objektiivne ülevaade parvlaevade tuludest, kuludest, efektiivsusest ja dotatsiooni vajadusest.» (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles