Ekspert: ülikooli astudes tuleks kontrollida akrediteeringut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uusi õppekavasid ei tasu karta, kuid eelnevalt tuleks kontrollida, kas see on saanud akrediteeringu, soovitab kõrghariduse kvaliteediagentuur ülikooli pürgivatele noortele.

Agentuuri juhataja Heli Mattisen ütles Vikerraadio saates «Uudis+», et peamiselt jääb õppekava akrediteeringuta, kuna ei vasta eesmärgile ning õppejõududel pole piisavat kvalifikatsiooni, vahendas ERR Uudised.

Samas rõhutas ta, et kui akrediteering antakse tingimisi, ei tähenda see, et õppekava oleks kindlasti nõrk. Kui aga õppekava on saanud tingimisi akrediteeringu kaks korda järjest, soovitatakse see sulgeda.

«Üldjuhul on kõrgkoolid soovitatud muudatused siiski õppekavva sisse viinud,» lisas Mattiisen.

Viimase kümne aasta jooksul on rahvusvahelised eksperdid hinnanud 1313 Eesti ülikoolide õppekava, millest 77 protsenti on saanud tingimusteta akrediteeringu, 20 protsendile on soovitatud teha õppekavas muudatusi ning 3 protsenti on jäänud akrediteeringuta.

Eestis saab õppekava akrediteerida siis, kui 2/3 õppekavast on üliõpilastel juba läbitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles