Kaks koera tapnud rahatuus pääses puhta nahaga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõletult kaks koera tapnud rahatuus pääses puhta nahaga.
Jõletult kaks koera tapnud rahatuus pääses puhta nahaga. Foto: Reporter.ee

Tänavu veebruaris tappis Mirek Matikainen Lääne-Virumaal Kullenga külas peremeeste silme all koerad Reku ja Roki.


Koeraomanikud kutsusid politsei ja andsid asjale ametliku käigu. Asi jõudiski Viru ringkonnaprokuratuuri, vahendas Reporter.ee.

Lugu leidis laialdast vastukaja, aga Eesti Jahimeeste Selts ei võtnud mingit seisukohta.

Reku ja Roki peremehed Heiti Meriloo ja Toomas Otsa andsid asja politseisse, aga ka Mirek Matikainen pöördus kohtu poole ja vaidlustas kriminaalmenetluse alustamise. Enda arust jahimees midagi hullu ei teinudki. Algul talle lihtsalt tundunud, et tegu on huntidega ja pärast, et 50 meetri kaugusel olevad penid justkui ründaksid teda.

Viru Rrngkonnaprokuratuuri vastus pani asjad paika ja näitas, kuidas Eestis tegelikult asjad käivad. Prokuratuur leidis, et Mirek Matikainen on küll süüdi, aga tiheda liiklusega maantee ääres tulistamine ja peremeeste silme all koerte tapmine pole siiski nii raske kuritegu, et selle eest kriminaalkorras karistada. Ka rahatrahvi ei tehtud. Jahimees peab tasuma vaid uurimisega seotud kulud.

Ühe põhjusena, miks menetlus Mirek Matikaineni suhtes lõpetati, nimetas prokuratuur avaliku huvi puudumist.

Tänaseks on lisaks loomakaitsjatele ka juba täiesti võhivõõrad inimesed Heiti Meriloole ja Toomas Otsale oma abi ja raha pakkunud. Viigu mehed asi kas või Euroopa kohtuni välja, kui Eestist õigust ei saa.

Esimese sammuna on Eesti Loomakaitse Selts Virumaa prokuratuuri otsuse vaidlustanud ja teinud kaebuse riigiprokuratuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles