ESS Falck Pärnu langes kiirelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ESS Falck Pärnu võrkpallimeeskonna suutmatus Euroopa kõige tugevama sarja Meistrite liiga klubidele vähegi nimetamisväärset vastupanu osutada tuli ilmsiks neljandas järjestikuses 0:3 kaotuses.

Odintsovo Iskra võrkpallurid, kes on võtnud sihikule pääsu Meistrite liiga finaalturniirile nelja parema meeskonna hulka, andsid esmakordselt nii mainekas sarjas osalevatele pärnulastele näitliku õppetunni, missugused oskused ja võimed on Vana Maailma tippsarjas nõutavad.

Venemaa klubi peatreener Sergei Tsvetnov tõdes, et Iskra vastab Meistrite liigas läbilöömiseks, võõrustajate rivistus pole aga niisugusele tasemele vastavalt koostatud.

«Ei saa treenerilt nõuda, et ta viib kogemusteta pallurid kohe kõrgklassi,» lausus ta. «Pärnulastel on hea meeskond, ent neile peab tipptasemega kohanemiseks aega andma. Teine võimalus konkurentsi pakkuda on osta kokku kõvad mehed.»

Tuimus istub kehades

Ligi kuue miljoni krooni suuruse eelarvega ESS Falck Pärnu klubile pole üle miljoni hooajal teenivate välismängijate palkamine mõistagi taskukohane. Ent praegu ei ahista Eesti meistreid mitte raha-, vaid jõukasinus - nad ei suuda näidata tavapärast võimekust.

Pärnu kaotas Iskrale kõik geimid kindlalt - 18:25, 19:25, 17:25. Ainsana panid Saku Suurhalli kogunenud ligi 4000 pealtvaatajat elavnema Kristjan Õuekallase ründelöögid.

Argo Meresaar jäi Iskra tõrjujate ületamisel sageli hätta. Raimo Pajusalu sai haruharva lüüa. Lätlane Ilmars Balodis ei pääsenudki platsile. Kõigile kolmele, kes olid mullu ESS Falck Pärnu põhiründajad, tehti kevadel operatsioon ja nad on keskpärases kehalises vormis.

«Kui suudaksime näidata eelmise hooaja mängu, oleks seis OK, aga me mängime kehvemini,» lausus Meresaar. «Öeldakse, et nii tugevas sarjas osalemine tuleb kasuks, ent 0:3 kaotus on mage.»

Üks ilmekas moment esimese geimi lõpust. Pärnu rünnakust tulnud pall põrkus Iskra blokeerijatest platsi tagumisest piirist mitu meetrit üle ja seda oli võimatu päästa. Ometi viskusid kaks sihvakat külalispallurit laitmatu tehnilise sooritusega kõhuli - meisterlikkuse ja töökuse tõestus.

«Meie ülesanne oli anda pärnulastele nii vähe punkte kui võimalik, sest geimipunktidest võib hakata sõltuma alagrupi võitmine,» ütles Iskra peatreener Tsvetnov.

Samas kukkus odintsovolase serv Jaanus Nõmmsalu jalge ette, ilma et pärnulane oleks teinud katsetki palli vastu võtta.

«Vastased pallisid, ründasid, liikusid kaitses ja hüppasid blokki kiiresti, meie tegutsesime nendega võrreldes nagu aegluubis,» märkis ESS Falck Pärnu mänedžer Avo Keel. «Mingi tuimus istub kehades.»

Eelmisel hooajal Euroopa tugevuselt teises sarjas CEV kaheksa parema hulka jõudnud Pärnu meeskond on kaotanud Meistrite liigas kõik neli kohtumist 0:3.

Kaotus tekitab stressi

«Me pole klobida saamisega harjunud, vastased on kõvemast puust kui kunagi varem. See tekitab stressi. Tugeva psüühikaga sportlane suudaks pingestunud olukorras oma oskusi välja tuua, ent me oleme mänginud selgelt alla võimete,» arutles Keel.

D-grupi teises kohtumises alistas Prantsusmaa klubi Tours VB Vfb Friedrichshafeni Saksamaalt 3:0. Tours on kogunud 4, Iskra 3 võitu ja Friedrichshafen 1 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles