Valitsus annab hukkunud piirivalvuri lähedasele 1,2 miljonit krooni

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiririkkujat püüdes hukkunud piirivalvur sai mälestustahvli.
Piiririkkujat püüdes hukkunud piirivalvur sai mälestustahvli. Foto: Reporter.ee

Vabariigi valitsus kavatseb homme eraldada ligi 1,2 miljonit krooni 25. veebruaril patrullimise käigus mootorsaaniga Narva jõkke sõitnud ja seal hukkunud piirivalvuri lähisugulasele.

Kokku eraldab valitsus ligi 1,23 miljonit krooni, millest makstakse ühekordne toetus piirivalvuri lähisugulasele ja hüvitatakse kirde piirivalvepiirkonnale piirivalvuri matusekulud.

Õnnetus toimus 25. veebruari õhtul, mil kaks Vasknarva piirivalvekordoni piirivalvurit patrullisid mootorkelguga Peipsi järvel ning sõitsid Narva jõe lähtes vette.

Vasknarva piirivalvekordoni häiregrupil õnnestus üks piirivalvuritest veest välja tõmmata ja Vasknarva kordonisse toimetada, kus kiirabi osutas talle esmaabi. Teine piirivalvur oli aga häiregrupi kohale jõudes kadunud.

Õnnetuskoht asus 300 meetri kaugusel kaldast, kus vee vool on tugev ning vee sügavus neli meetrit. Õnnetuse toimumise ajal sadas lund ja nähtavus oli udu tõttu halb.

Piirivalvuri surnukeha leiti mai alguses. Juuni alguses avas president Toomas Hendrik Ilves tema auks mälestustahvli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles