Ansip: tänu Schefferile on maailm turvalisem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet kohtusid Stenbocki majas ametist lahkuva NATO peasekretäri Jaap de Hoop Schefferiga.
Peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet kohtusid Stenbocki majas ametist lahkuva NATO peasekretäri Jaap de Hoop Schefferiga. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet tänasid NATO peasekretäri Jaap de Hoop Schefferit eduka tegevuse eest NATO  peasekretärina ning Ansip leidis, et tänu tema tööle on maailm nüüd turvalisem paik.

Peaminister Andrus Ansip  ja välisminister Urmas Paet kohtusid täna NATO peasekretär Jaap de Hoop Schefferiga, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Peaminister Ansipi sõnul langesid Schefferi ametiaega mitmed  väga olulised alliansi tegevused, eelkõige Afganistanis aga ka muudes  operatsioonides nagu Kosovos, väljaõppemissioon Iraagis, samuti on tähtsad ELi-NATO suhete edendamine ning piraatluse ja terrorismivastased tegevused.

«Tänu teie tööle on maailm turvalisem paik,» sõnas Ansip.

Tema sõnul on  NATO liikmelisus eestlastele väga oluline ning toetus sellele on üle 80 protsendi. Eriti oluliseks pidas Ansip Eesti õhuruumi turvalisuse tagamist NATO poolt, selleks on just viimastel aastatel toimunud ka mitmeid olulisi õppusi ning NATO nähtavus on  tunnetatav.

Välisministri sõnul on Schefferi juhtimisel tehtud aga  olulisi samme küberkaitse arendamisel.

«Eesti on tänulik tugeva toetuse eest ka  keerulistel hetkedel, näiteks küberrünnakute ajal,» sõnas Paet.

Paet rõhutas, et viimastel aastatel on kasvanud teema nähtavus rahvusvahelisel tasandil ning  mitmetes rahvusvahelistes organisatsioonides muutus selle teema käsitlemine  konkreetseks.

Tänaseks on NATO küberkaitsekeskus edukalt tööd alustanud ning  selle eesmärk on pakkuda analüüsi ja ekspertiisi nii NATO-le kui selle  liikmesriikidele.

Kohtumisel tõdes Scheffer, et NATO laienemine on olnud edukas ning alliansi uksed peavad avatud olema ka edaspidi kõigile kandidaatidele, kes täidavad nõuded. Samuti tuleb jätkata tööd NATO-Vene suhete  kujundamisel.

Kohtumisel räägiti ka Afganistani stabiliseerimisest ja ülesehitusest. Jaap de Hoop Schefferi sõnul on Eestil suurima panustajana ISAF-missioonil oluline roll. Eesti kohalolu Afganistanis on peaministri sõnul meie  moraalne kohustus.

«Meie riiki on raskel hetkel aidatud, nüüd on meie kord,» sõnas Ansip.

Kohtumisel tõdeti, et edu saavutamiseks Afganistanis operatsioonides on oluline kõikehõlmav lähenemine ja koostöö teiste  organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles