Malevlased naudivad seltskonda ja melu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heakorratöödega on ametis malevlased Galina Dakinevitš (esiplaanil paremal) ja Egle Erik. Neid abistab rühmajuhi väike poeg Magnus Sarmet.
Heakorratöödega on ametis malevlased Galina Dakinevitš (esiplaanil paremal) ja Egle Erik. Neid abistab rühmajuhi väike poeg Magnus Sarmet. Foto: Peeter Langovits

Malevasuvi on Tallinnas jõudnud poole peale: on rühmi, kes tööga juba ühele poole saanud, ning ka rühmi, kes alles alustavad tööülesannete täitmist.




Eile ennelõunal pealinnas rahvusraamatukogu taga asuvas Tuvi pargis heakorratöid teinud Õpilasmaleva Pargi I rühma lapsed trotsisid ebameeldivat ilma. Sellest hoolimata ei lasknud keegi tujul langeda.



Rühma eesmärk on teha ettevalmistusi lillepeenarde loomiseks. Noored riisusid, kühveldasid mulda ja tirisid umbrohtu välja.



Tüdrukud rääkisid lõbusa seiga tööpäevast, mil nad heina täis prügikotte vedasid. «Möödujad nimetasid meid õigeteks Eesti naisteks!» muigasid 13-aastased Egle Erik ja Galina Dakinevitš.



Sõnnikuviskamine loomaaias


Rühmajuhi Alice Kirsipuu sõnul oli algne plaan luua Tuvi pargi asemele Õpilasmaleva park, mis nüüdseks on kaugemaks visiooniks jäänud.


«Linnavalitsuses võtab kõik nii kaua aega. Kas või pinkide värvi kooskõlastamine,» nimetas ta plaani edasilükkumise põhjuse. «Enne jõudiski malevaaeg kätte.»


Vastandlikke arvamusi suve töö peale raiskamise ja väikse palga kohta on kuulnud mitmed malevlased. «Ei saa ju üldse nii vähe, kui ise normaal­selt töötad,» ütles 13-aastane Kristjan Erik Liive.



Egle Erik sõnas, et tööd on igatahes hea teha.



Noored on sõprade käest kuulnud lugusid, kuidas näiteks Loomaaia rühma lapsed on loomade väljaheiteid koristanud. Poisid kinnitasid koos, et töö on töö ja alati saab riided pärast ära vahetada. «Nagu poleks maal vanaema juures sõnnikut visanud,» põrutas 16-aastane Vello Kannike.



Vähenõudlikud noored


Maleva positiivseteks külgedeks peavad nad uusi sõpru ja tuttavaid ning raha teenimist. Lisaks seda, et muidu oleks igav. Miinuseid ei tule kellelegi pähe. Noored on õnnelikud, et midagi saab ära teha.



Vanalinna rühma malevlased müüvad turistidele õhukest Euroopa Liidu passi sarnast raamatukest, mis pakub infot Eesti ja eestlaste kohta.



Vanalinna rühma malevlased saavad palka müüdud ühiku pealt ning see tähendab, et vihmase ilma korral, kui vähe inimesi ringi liikumas, minnakse koju tühjade taskutega.



«See raha on tegelikult täitsa ükskõik! Oluline on seltskond. Ja õhtuti on eriti äge,» kinnitasid 14-aastane Marit Uuetoa ja 15-aastane Kim Lutschan.



Siiski imetlevad noored mõnda kolleegi, kes suudab päevaga 10 passi müüa. Lutschani tõdemusel on eduks vaja väga head inglise keele oskust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles