Linnavalitsus keelas õhutunneli ehitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu raad ei andnud ülikooli õigusteaduskonnale luba ehitada Näituse tänavas kahe vastastikku paikneva maja ühendamiseks õhutunnel.

Tartu abilinnapea Anto Ili arvates oleks õhugalerii ehitamine kindlasti mõeldav ja tehniliselt teostatav, kuid sedapuhku otsustas linna arhitektuuri- ja ehitusosakond siiski selle ehitamiseks luba mitte anda.

«Galerii oleks tulnud umbes 7-8 meetri kõrgusele ja selle suhtes olime me juba algusest peale kahtleval seisukohal,» sõnas Ili. «Leidsime, et selline õhugalerii Näituse tänavale siiski ei sobi.»

Ei ole otstarbekas

Ka linnapea Andrus Ansipi arvates on Tähtvere piirkonda õhugalerii ehitamine sobimatu, sest tegemist on miljööväärtusliku piirkonna äärele jääva alaga.

«Me ei saa lubada, et sellises linnaosas ehitatakse majade ühendamiseks mingi asjandus üle tee,» selgitas Ansip. «Tartu pole Chicago või Toronto, kus linn on selliseid galeriisid täis.»

Ansip lisas, et üldjuhul luuakse õhuside näiteks kaubamajade vahel, et klientidel oleks mugavam liikuda. Kahe õppehoone ühendamine pole tema hinnangul majanduslikult mõttekas, liiati pole Näituse tänaval nii tihe liiklus, et tudengid ei saaks rahulikult teed ületada.

Õigusteaduskonna dekaan Kalle Merusk rääkis ehitusplaane põhjendades, et õppetöö toimub mõlemas majas ja praegu peavad nii tudengid kui ka õppejõud pidevalt üle sõidutee jooksma, õhutunneliga taheti kaks hoonet ühendada.

Dekaan mõistab

Siiski kinnitas Merusk, et ta mõistab linna seisukohta. Uut lahendust ei kavatse õigusteaduskond raele esitada, galerii ehitamise plaanist loobutakse.
Täpseid arvutusi pole õhugalerii maksumuse kohta seni veel tehtud, kuid raha, mis sellele kulunuks, suunatakse nüüd arvatavasti Iuridicumi vastas oleva maja korrastamiseks.

«Teises majas on meil praegu valmis kaks suurt auditooriumi, kuid ülejäänud hoone pole veel renoveeritud,» selgitas Merusk. «Peame sinna ehitama nii õpperuumid kui ka töökabinetid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles