Represseeritud kavatsevad teha soovitusi seoses masuga

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Memento ülemöödunud aastal küüditamise ohvreid mälestamas.
Memento ülemöödunud aastal küüditamise ohvreid mälestamas. Foto: Sille Annuk

Laupäeval tulevad Rakveres kokku endised küüditatud ja poliitvangid, kes kavatsevad teha parlamendile ja valitsusele soovitusi seoses majandusolukorraga.

Represseeritud tulevad traditsiooniliselt kokku 19. korda. Esialgsetel andmetel on oma tulekusoovist Rakverre üleriigilisele represseeritute kokkutulekule teada andnud ligi 1000 inimest.

Endised küüditatud kavatsevad teha soovitused ja ettepanekud parlamendile ja Eesti Vabariigi Valitsusele seoses praegu Eestit vallanud majandusliku olukorraga.

Endise küüditatu Gilda Sabbo ettekandest saavad koosolijad teada milliseid dokumente ja uusi andmeid on võimalik olnud välja nõuda Vene Föderatsioonist seoses represseeritud eestlaste nn. kadumisega.

Ettekande teevad ka Eesti Memento Liidu liikmesorganisatsioonide esindajad. Päevakohase sõnavõtuga on lubanud kokkutulekut austada Mart Niklus.

Üleriigilised endiste küüditatute ja poliitvangide kokkutulekud toimuvad igal aastal. Kokkutuleku eesmärgiks on teadvustada represseeritute olemasolu ühiskonnas, arutada koos neid puudutavaid päevaprobleeme ja kujundada ühiseid seisukohti mitmetel teemadel.

Kui represseeritute mälestuspäevad 25.märts,14. juuni ja 23. august on represseeritute jaoks ülikurva tähendusega, siis represseeritute vabariiklik kokkutulek on kokkusaamise päev. Meenutatakse möödunut, esitletakse uusi trükiseid ja kirjapandud mälestusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles