Vane: esimene kiiruskaamera töötab laitmatult

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane sõnul on Järvamaale paigaldatud esimese statsionaarse kiiruskaamera testperiood kulgenud edukalt, kaameraid testitakse nüüd ka teistes asukohtades.


«Proov on läinud hästi,» ütles Vane ERR Uudistele, lisades, et nüüd tahab arendaja läbi viia kiiruskaamera analüüsid ka teistes asukohtades.

Vane sõnul peaks kogu 16 paiksest kiiruskaamerast ja andmekeskusest koosnev süsteem vastavalt lepingule saama töökorda novembri lõpuks ning siis algab ka tegelik töö.

«Probleem, mis on ilmnenud seoses kiiruskaamera signaali edastamisega, on lihtsalt lahendatav kaamera korpusele välisantenni lisamisega,» rääkis ta.

«Selgus, et kaamera korpus on üsna paks ja kohati ei pruugi signaal sealt andmekeskusesse jõuda.»

Vane sõnul rahastab kiiruskaamerate paigaldust ning edaspidist hooldust ja taatlemist maanteeamet, kuid kiirusemõõtmine peaks jääma ikkagi politsei haldusalasse, sest maanteeametil liiklusjärelevalve pädevust ei ole.

Tänavu paigaldab AS Alarmtec kiiruskaamerad vaid Tallinn-Tartu maanteele, kuid järgmisel aastal loodab maanteeamet paigaldamist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles