Suur hulk Tallinna sotsiaalseid töökohti on tänaseni täitmata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatjaks või koristajaks soovis Tallinna autobussikoondises tänavu mais palju töötuid.
Reisisaatjaks või koristajaks soovis Tallinna autobussikoondises tänavu mais palju töötuid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas loodud sotsiaalsete töökohtade seas on veel hulgaliselt vabu ühistranspordi reisisaatja töökohti.


Tallinn loob kokku tuhat sotsiaalset töökohta linnale kuuluvates ühistranspordiettevõtetes, vahendas Raepress.

1. juunist alustasid juba sada ühissõidukite koristajat. 900 reisisaatjat peaksid asuma tööle 1. septembrist, neist 540 Tallinna Autobussikoondises (TAK) ning 360 Trammi- ja Trollibussikoondises (TTTK).

TAK-is on toimunud töövestlused 245 reisisaatjaks soovijaga, kellest on välja valitud 131. TAKi pressiesindaja Sirje Rohti sõnul ei vastanud ülejäänud nõuetele. Sotsiaalse töökoha taotleja peab olema rahvastikuregistris kirjas Tallinna elanikuna ja olema Töötukassas töötuna arvele võetud. Reisisaatja ametisse kandideerija peab ka valdama eesti keelt vähemalt kõnekeele tasemel.

Reisisaatja ametisse astujatega sõlmitakse ajutised töölepingud, mis kehtivad aasta lõpuni. Reisisaatja töötasu on 4450 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles