Balti õhuõppuste raames saabub Tallinna C-130 Hercules

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hercules C-130.
Hercules C-130. Foto: AP / Scanpix
Järgmisel nädalalal toimub Balti riikide õhuruumis järjekordne õhuvägede ühisharjutus Baltic Regional Training Event, mille käigus saabub Tallinna USA transpordilennuk C-130 Hercules.

Teisipäeval toimuvast õppusest võtavad osa Ameerika Ühendriikide, Tšehhi ja Balti riikide õhuväed, teatas kaitseministeerium.

Õppuse käigus harjutatakse lisaks tavapärasele õhuvägede koostegutsemisele ka õhuseire ja juhtimissüsteemide tegutsemist matkitud elektrooniliste vastumeetmete tingimustes.

Harjutuse käigus külastab Eestit USA taktikaline transpordilennuk C-130, mis harjutab Nurmsi lennuvälja kohal abisaadetise õhu kaudu kohaletoimetamist ning maandub seejärel Tallinna lennuväljal.

Kaitseministeeriumi asekantsler Sven Sakkov külastab 14.juulil Tallinna lennuväljal C-130 lennukit ja kohtub lennuki meeskonnaga. Ajakirjanikel on võimalik kohtuda lennuki meeskonnaga ning saada fotomaterjali Nurmsi lennuvälja kohal toimuvast harjutusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles