Kolm Õde on kõige paremini renoveeritud maja Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kultuuriväärtuste amet tunnistas kõige paremini korda tehtud vanaks majaks vanalinnas asuva Kolme Õe hoonetekompleksi, teatas Raepress.

«OÜ Kolm Õde renoveeris keskaegse maja kõrgema klassi hotelliks, mida kaunistavad sisetööde käigus välja tulnud kaunid laemaalingud,» ütles Kultuuriväärtuste ameti juhataja kohusetäitja Külli Holsting.

Väljaspool vanalinna sai enim kiitust muinsuskaitse all oleva aadressil Süda 3 asuva maja renoveerimine.

«Hoone on restaureeritud säästlikult ning vanu materjale on maksimaalselt taaskasutusse suunatud. Restaureeritud on ka hulgaliselt detaile ustest-akendest sulusteni. Restaureeritud hoone annab hästi edasi omaaegset stiili,» kommenteeris Holsting.

«Vana maja korda!» kampaanial on seekord kaks peapreemia võitjat. Üks neist on Kassisabas, aadressil Koidu tänav 31 asuv 19. sajandi teisel poolel ehitatud puumaja.

Teise samaväärse preemia võitis 1932. aastal projekteeritud elamu Kalamajas aadressil Kungla 11.

Holstingu sõnul on mõlemad hooned säilitanud oma autentse välisilme ning värvilahenduselt laitmatult keskkonnatundlikud.

Kultuuriväärtuste amet annab välja kokku neli 10.000 krooni suurust preemiat 2003. aastal paremini restaureeritud muinsuskaitsealustele hoonetele.

Esmakordselt premeeritakse 10.000 krooniga ka kõige miljöösõbralikumat uusehitist ajaloolises puitasumis. 5000 krooni suurune eripreemia antakse üle originaalselt restaureeritud korterile.

Esimest korda annab kultuuriväärtuste amet välja ka kõige miljöösõbralikuma uusehitise preemia, mis läheb elamule aadressil Herne 9.

Herne 9 maja on seni parim näide Tallinna puitasumites, kuidas moodsat ehitist saab sobitada ajaloolisesse tänavalõiku viisil, mis kuidagi silma kriipima ei jää, rääkis Holsting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles