Kasutütre vägistaja tahab pika vangistuse edasi lükkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Oma kasutütre aastaid kestnud vägistamise eest kümneks aastaks vangi mõistetud eakas mees taotleb Harju maakohtult karistuse kandmise edasi lükkamist.


60-aastase Ennu advokaat Marina Leis ütles BNSile, et ta taotleb oma kaitsealuse vangistuse kandmise edasilükkamist seoses tema halva tervisega.

Juunis jäi Enn lõplikult süüdi seksuaalkuritegudes, sest riigikohus ei võtnud tema ja ta advokaadi kaebust arutusele.

Mullu novembri lõpus mõistis Harju maakohus Ennu süüdi kasutütre seksuaalses kuritarvitamises ja vägistamises aastatel 1991-2000. Tänavu aprillis jättis süüdimõistmise jõusse ka Tallinna ringkonnakohus.

Süüdistuse järgi hakkas mees kasutütart seksuaalselt kuritarvitama, kui too oli kõigest kuueaastane ning vägistamised kestsid kuni tüdruku 16-aastaseks saamiseni. Kriminaalmenetlust alustati neiu avalduse alusel alles 2002. aastal, kuna too ei julgenud varem enese väärkohtlemisest kellelegi rääkida.

Maakohus ja ringkonnakohus arutasid kriminaalasja kinniste uste taga ning kannatanu eraelu kaitse huvides ei avaldata ka süüdimõistetu andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles