TTÜ/A. Le Coq lahkus korvpalliliigast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TTÜ/A. Le Coqi korvpallimeeskonna neli põhitoetajat otsustasid, et meeskond loobub järgmisel hooajal osalemisest Eesti meistriliigas.

Eesti liigas pronksmedali teeninud TTÜ/A. Le Coqi toetajad A. Le Coq, Tallinna Tehnikaülikool, BC Hot ronic ja Merko Ehitus edastasid pressiteates, et loobuvad meistriliiga meeskonna rahastamisest.

A. Le Coqi kaubamärgi omaniku Tartu Õlletehase juht Tarmo Noop ütles, et loobumise otsuse põhjustasid rahalised raskused ja treeningubaasi kadumine.

Tallinna Tehnikaülikool oli meistriliiga meeskonna juurest lahkumisest teatanud varem, eelistades tegeleda oma esiliigaesindusega.

Imepalgad tuleb unustada

Samas märkis Noop, et ettevõte tahab jääda korvpalliga pikaajaliselt seotuks. «Oleme mõne aasta korvpalli toetanud, tunneme vastutust,» nentis ta. «Korvpall ja jalgpall on need kaks strateegiliselt tähtsat ala, mille rahastamine on firmale oluline vähemalt nii kaua, kuni töötame kasumiga.»

Noobi sõnul kaalub

A. Le Coq koostööd mõne teise meistriliiga meeskonnaga. «Meie poole on pöördunud mitme meeskonna esindajad, peame leidma parima variandi,» selgitas A. Le Coqi juht. «Tahaks olla koos klubiga, kus on selged juured. Et kui ühed mängijad lahkuvad, oleks võimalik teha noortega verevahetus.»

Tartu Õlletehase teine valikuvõimalus on osaleda koostöös tehnikaülikooliga esiliigas, tõusta hooajaks 2005/2006 kõrgliigasse ja palgata seejärel tugevaid mängijaid. «Ent ei tahaks isegi üheks hooajaks suurelt areenilt lahkuda,» märkis Noop.

Möödunud kevadel suurte plaanidega alustanud TTÜ/A. Le Coqi meeskond sai väga tugeva tagasilöögi pärast meeskonna eestvedaja Andres Eesmaa surma aasta lõpul.

Hotronicu ühe omanikuna püüdis Eesmaa Eesti paremate mängijate ja tugevate välismaalaste palkamisega moodustada meeskonda, millel oleks eduväljavaadet ka rahvusvahelisel areenil.

Hooaja teisel poolel vähendati pallurite ja treenerite palku, ometigi tekkisid TTÜ/

A. Le Coqi ülalpidamisel raskused. TTÜ rektor Keevallik on leidnud, et Eesti korvpallile on kasulikum paigutada pigem raha järelkasvu arendamisse kui värvata kõrgepalgalisi mängijaid, kelle kuutasu ulatub

60 000 – 70 000 kroonini.

«Kolmas koht oli kindlasti pettumus,» ütles Noop. «Olime ju mitu aastat meeskonda toetanud, lõpuks võinuks tulla ka kuld.»

TTÜ/A. Le Coqi eestlastest mängijatest tegi esimesena valiku Aivar Kuusmaa, kes soovib pikaajalist edukat karjääri lõpetada Tallinna Kalevis. Kalevi peadirektori Riho Sooniku sõnul tuleb 1991. aastal NSV Liidu meistriks ja 1993. aastal EM-võistlustel kuuenda koha saanud pallureid innukamalt rakendada ala hüvanguks.

Kalevi peatreener Andres Sõber ütles, et ollakse huvitatud ka Rauno Pehka ja Andre Pärna värbamisest.

«Rabeleme kõvasti, et palluritele võlgnevused tasuda,» lausus Kalevi peatreener Andres Sõber. «Tahame oma asju ajada korralikumalt. Palka tuleb hakata maksma ristiinimese mõõdupuu järgi ja maagilised summad unustada. Kõige tähtsam on mehe enese soov heaks korvpalluriks saada ja mängimist nautida.»

Sokk lahkus Nybitist

TTÜ/A. Le Coqi peatreeneri Heino Endeniga on pidanud läbirääkimisi Ehitustööriist/Audentes, kelle juhendaja Maarten van Gent loobus ametist.

Peatreeneri otsingud seisavad ees ka EBS/Nybitil, kelle peatreener Tiit Sokk otsustas tervislikel põhjustel meistriliiga meeskonna juhendamisest loobuda ja pühenduda oma korvpallikooli vedamisele.

Hetkeseisuga jätkaks meistriliigas kuus meeskonda. Esiliigaturniiri võitnud Rapla New Balance on avaldanud soovi liituda samuti kõrgema sarjaga.

«Oleme huvitatud, et liigas osaleks kaheksa meeskonda, kuus on kindlasti vähe. Aga enne Rapla vastuvõtmist peavad nad tagama, et suudavad täita nõutavad tingimused,» ütles korvpalliliiga tegevjuht Karol Loide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles