Kommentaar: Tallinnas kaob öine alkoholimüük

Allan Alaküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinlaste referendumil tehtud tugev otsus alkoholi öisele müügile piirangute seadmiseks on linnavõimudele täitmiseks. Kui Riigikogu kehtestanuks analoogsed piirangud varem, poleks Tallinnas rahvaküsitlust olnud vaja korraldada. Kuna alkoholi müügipiirangute arutelu Riigikogus on takerdumas, on loomulik, et Tallinn seab juba lähiajal avaliku korra ja rahva tervise kaitseks sisse piirangud alkoholi müügile ja reklaamile.

Et Tallinnas kavandatavaid piiranguid kavatseb järgida ka suur osa Harjumaast, avaldab see loodetavasti ka seadusandjale positiivset survet terves Eestis alkoholi müügi piirangute kehtestamiseks. Linnavalitsuses ettevalmistatavas volikogu määruse eelnõus keelatakse alkoholi müük öösel kella 23–07 kõikides kauplustes ja tanklates. Samuti määratakse vastavalt kohalikule omavalitsusele antud pädevusele linnas piirkonnad, kus on keelatud lahja alkoholi välireklaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles