Vilja Savisaare asendusliikmeks riigikogus saab Georg Pelisaar

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisiooni nõukogu esimeheks sai riigikogu liige Georg Pelisaar.
Tallinna Televisiooni nõukogu esimeheks sai riigikogu liige Georg Pelisaar. Foto: Peeter Langovits.

Euroopa Parlamenti valitud keskerakondlasest riigikogu liikme Vilja Savisaare asendusliikmeks parlamendis saab senine Tallinna linnakantselei meediajuht Georg Pelisaar.


Pelisaar sai võimaluse riigikokku minna seetõttu, et Haabersti linnaosavanem Viktor Vassiljev loobus Savisaare asendusliikme kohast

«Täna võib tõepoolest öelda, et jah, ma lähen riigikokku,» kinnitas Pelisaar Postimees.ee'le. Ta lisas, et esialgu polnud minek sugugi kindel, sest tema praegune töö meeldib talle tunduvalt rohkem kui riigikogulase oma.

Pelisaare sõnul on ta oma ametivahetust arutanud ka Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega. Enda võimalikku järglast Tallinna meediajuhi ametikohale ei osanud Pelisaar esialgu nimetada. Linnakantseleis koordineeris Pelisaar muuhulgas Tallinna telesaadete valmimist.

Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerinud Pelisaar sai viimastel riigikogu valimistel 1030 häält. Ta oli ka eelmise ja üle-eelmise riigikogu koosseisu liige. «Selles mõttes mul on kindlasti lihtsam kui võibolla mõnel teisel, kes seda ametit varem pidanud ei ole,» möönis Pelisaar.

«Ma mäletan vanast ajast, et riigikogu liikmel, kes varem selles ametis pole olnud, võtab kohanemine aega pool aastat kuni aasta. Mul on selles suhtes lihtsam, sest ma tunnen asja. Samas see ka raskendas otsustamist, sest praegu on riigikogu liikmel suhteliselt väike otsustamisõigus või -piir. President Ilves ütles üsna õigesti pärast viimaseid valimisi, et riigikogu on taandunud kummitempli seisusesse. Ma jagan seda arvamust, et viimaste aastatega on see tõesti nii läinud,» ütles Pelisaar.

Riigikogus lubas ta hakata tegelema eelkõige regionaalpoliitika küsimustega. «Nii näiteks vajab haiglate arengukava minu arvates muutmist. Nii Põlva kui ka Rapla haigla ei tohiks kaduda. Selles ei ole tegelikult kokkuhoidu, nii nagu ka paljude muude piirkondlike ametite kaotamises. Paraku pole seda piisavalt analüüsitud. Mõnede ametnike äraviimine tekitab kahju, mida on küll raske mõõta, aga see vajaks põhjalikumat analüüsi ja seda saaks teha just riigikogu tasemel,» arvas tulevane saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles