Suusaässad vandusid kivirajal ajakirjanikule alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivisuusatajad Jaak Mae ja Raul Olle olid joogipunktis nõus Isostari asemel mineraalveega leppima, majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen (taga paremal) peab joogini jõudmiseks veel pingutama.
Kivisuusatajad Jaak Mae ja Raul Olle olid joogipunktis nõus Isostari asemel mineraalveega leppima, majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen (taga paremal) peab joogini jõudmiseks veel pingutama. Foto: Postimees.ee

Eilehommikune mure on kummilutud, neid otsitakse kogu Tartust. Postimehe vanemtoimetaja Priit Pulleritsu suusakepiotsad on teravad nagu sirklid, aga sõidumaaks on munakivine ja libe Raekoja plats.

Tartus toimus järjekordne Postimehe päev

Õhtul on Postimehe päeva lavataguses esimene Raul Olle. Lava ees tunglemas ligi kümme tuhat pealtvaatajat. Olle läheb sõitma vanade Fischeritega, mis oleks paras prügimäele saata. «Esimesel lumel kannataks veel 50 kilomeetrit sõita,» ütleb Olle.

Eesti suusakoondis on just hooaega alustanud. Laagri kolmas päev, hommikul oli kaks tundi käikjooksuimitatsiooni – joostakse suusakeppidega, aga suusasammus.

«Jube libe on,» tuleb koondise peatreener Mati Alaver platsilt värske rajainfoga. Ta räägib, et Pullerits käis hommikul mitu korda proovimas. Mis muidugi pole tõsi.

«Olle kui pikamaamees võiks sprindi võita,» paneb Alaver eesmärgid lauale. Postimehe vastutav väljaandja Mart Kadastik arvab, et kasulik oleks, kui koondislased ei võidaks. Kõik on lahtine.

Samal ajal jookseb Pullerits mööda Tartu tänavaid. Ta on just kaotanud malesimultaanis supermodell Carmen Kassile. Esimesena. Kunagi ammu oli Pullerits Ehlvesti simultaanis üks viimaseid, kes mati sai. «See on hea enne, selle kaotasin, järelikult võidan suusatamise,» mõtleb Pullerits.

Kaitseminister Margus Hanson ja Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Sven Mikser pritsivad samal ajal laval teineteist veepudelitest.

Koondisemehed ümberringi, paneb Alaver neile südamele, et tegu on showga. Pärast räägib ta, et kui keegi peaks ka kukkuma, siis nende kivide peal luid ei murra.

Päevajuht Madis Milling hindab distantsi pikkuseks 110 meetrit, seda ringi tuleb läbida kolm korda. Purskkaevu juures tõstetakse suusad jalas ringi, parem vasakusse.

Lapsed murravad juba lavatagust piirdeaeda ja karjuvad: Meie Mees. Milling läheb ja kirjutab nende salmikutesse. Majandus-minister Meelis Atonen tunnistab nukralt, et valitud on vale ala. Suusameeste autogrammid on nõutud, teda ei kutsu keegi.

Stardiloos on armuline koondisele. Mae ja Veerpalu stardivad ees koos Tartu linnapea Andrus Ansipiga.

Stardis on Pullerits kõige särtsakam, Veerpalu kepp jääb munakivide vahele kinni. Pullerits kukub tagasiteel ja vajub viimaste sekka. Tema Ameerika koondise suusadress on siiski terve. Mae on ees. Teise ringi algul koperdab Ansip. Lõpusirgel rühib Pullerits pikalt ees, kuid Mae jõuab lõpujoonel talle ohtlikult lähedale. Võitjat ta ei murra. Minister on kolmas.

Veerpalu on nukker, ei olnud täna tema päev. Lapsed karjuvad juba: «Šäliis Šäliis!»

Seevastu Pullerits räägib oma sportlaskarjääri tipust. Mõelge, suusatamise olümpiavõitjat suuskadel võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles