Sookure lasteaed saab suvega uue ilme

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sookure lasteaia fassaad.
Sookure lasteaia fassaad. Foto: Paide Linnavalitsus

Eelmisel nädalal tehti algust Paide sookure lasteaia fassaadi korrastamise ning soojustamisega, mis lisaks lasteaia väljanägemise parandamisele aitab kokku hoida ka hoone küttekulusid.

Linnpea ülesandeid täitva abilinnapea Piret Sapi sõnul saab lasteaiaperet rõõmustav ning kaua oodatud fassaadikorrastus teoks tänu linnavalitsuse esitatud edukale projektile, mida hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmist toetatakse kokku poole miljoni krooniga, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

«AS Katri teostavate ehitustööde maksumus on kokku ligi 800 000 krooni, millest Paide linna kanda jääb 300 000 krooni,» täpsustas Sapp.

Abilinnapea Kaido Ivaski sõnul ei pea lasteaia praegune lasteaia fassaad eriti sooja ning lisaks üsna nukrale väljanägemisele lõhuvad seda ka ilmastikutingimused.

«Tulevaste küttekulude kokkuhoiu arvelt on võimalus täna tehtud investeering tulevikus tagasigi teenida,» lausus Ivask.

Möödunud aasta suvel teostati Sookure lasteaias ligi 800 000 krooni eest siseviimistlustöid kõigis 11 rühmas, neljas koridoris ja trepikojas ning vahetati 16 senist puitust välja kvaliteetsete alumiiniumuste vastu. Samuti vahetati välja ka kaks akent.

Mullu kevadel valmis ka lasteaia rekonstrueeritud bassein koos olmeruumidega, mille korrastamiseks kulus ligi 600 000 krooni. 2006. aastal uuendati lasteaias kogu elektrisüsteem ja paigaldati turva- ja evakuatsioonivalgustus ning 2007. aastal sai hoone ventilatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles