Laulupeo logo läks märgile

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valminud on Tartu laulupeo rinnamärgid, millel on kujutatud laulupeo logo. Kujunduse tegi Imre Heero, kes on ka laulupeo logo autor.

«Otsustasime laulupeo märgi teha nii traditsiooni pärast kui ka seetõttu, et tänavune laulupeo logo võimaldas teha väikese ja väga armsa märgi,» ütles laulupeo direktor Indrek Mustimets. «See rõõmustab lisaks kollektsionääridele ka laulupeolisi.»

Märk ja voldik

Tartu laulupeo voldik, mis saab valmis peo ajaks, sisaldab laulupeo kava, osalejate nimekirja ja muud nii lauljatele-tantsijatele kui ka laulupeo külalistele tarvilikku teavet.

Märke ja peagi valmivaid voldikuid müüakse laulupeo ajal laululava piletimüügikohtades.

Märk maksab 20 ja voldik 10 krooni.

Tartu laulupidu algab 26. juunil kell 18 lauluväljakul. Laulupeo tule süütamise tseremoonia ja rongkäik saab alguse kell 16.30 Narva mäelt.

Laulupeole eelneb 25. juuni õhtul tseremoonia linna kalmistutel, kus mälestatakse laulmise ja küünalde süütamisega tuntud dirigente, heliloojaid ja kirjanikke, teatas laulupeo direktor Indrek Mustimets.

Mälestusõhtu

Mälestusõhtu algab kell 19 Raadi kalmistu keskväljakul abilinnapea Laine Jänese sõnavõtuga. Laulavad meeskoorid ja mängib puhkpilliorkester Tartu.

Kell 19.20 suundutakse Vana-Jaani kalmistule, kus mälestatakse Johann Voldemar Jannsenit, Juhan Simmi, Roland Laasmäed, Friedrich Robert Faehlmanni, Ilmar Läänet, Richard Ritsingut, Friedrich Reinhold Kreutzwaldi, David Otto Wirkhausi ja Adalbert Hugo Willigerodet.

Maarja kalmistul süüdatakse küünlad ja lauldakse Anna Haava, Ado Reinvaldi, Miina Härma, Karl Eduard Söödi, Jakob Hurda, Leonhard Neumanni ja Ando Rannu kalmudel.

Uue-Jaani kalmistul mälestatakse Karl August Hermanni ja Mihkel Vesket, Pauluse kalmistul Eduard Ojat.

Mälestustseremoonial osalevad Tartu Akadeemiline Meeskoor, meeskoorid Gaudeamus, Forestalia ja Akadeemiline Emajõgi, Eesti Meestelaulu Seltsi Tartu meeskoor, Vanemuise Seltsi segakoor ja naiskoor Domina ning puhkpilliorkester Tartu.

Mälestustseremoonia lavastas laulupeo tseremooniameister Jüri Kulasalu.

Laulud kõlavad laupäeval

• Tartu laulupidu algab eeloleval laupäeval kell 18 Tartu lauluväljakul.

• Laulupeo pileteid hinnaga 25 krooni müüvad Vanemuise kontserdimaja piletikeskus ja Piletipunkti müügipunktid kogu Eestis.

• Laulupeo eelõhtul mälestatakse Tartu kalmistutel dirigente, heliloojaid ja kirjanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles