Taliolümpiamängude meenemünt ootab kujundusideid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri taliolümpiamängude ametlik logo.
Vancouveri taliolümpiamängude ametlik logo. Foto: AP / Scanpix

Eesti Pank kuulutab välja tuleval aastal Vancouveris toimuvatele XXI taliolümpiamängudele pühendatud meenemündi kujunduskonkursi, millest oodatakse osa võtma nii üksikisikuid kui ka autorite kollektiive.


«Eesti Pank soovib meenemündile leida kujunduse, mis kajastab äratuntavalt mõnd talispordiala, taliolümpiamängudele iseloomulikku elementi või Eesti talisportlaste saavutatut,» selgitas Liisa Eichler Eesti Pangast.

Samuti peab Eichleri sõnul kujundusel olema peal nimiväärtus «10 krooni» ja  Eesti Olümpiakomitee logo. Mündi kujunduses ei tohi kasutada Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Vancouveri olümpiamängude korralduskomitee kaitse all olevaid sümboleid.

Kujunduskonkursil osalev autor või autorite kollektiiv võib esitada rohkem kui ühe kavandi. Eesti Panga moodustatud žürii teeb Vancouveris toimuvatele XXI taliolümpiamängudele pühendatud meenemündi kujunduskonkursi tulemused teatavaks hiljemalt 17. septembril 2009.

Kujunduskonkursi võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 30 000 krooni.

«Olümpiamängudele pühendatud meenemüntide käibele laskmine on Eesti Panga pikaajaline traditsioon alates 1992. aastast. 2010. aastal Vancouveris Kanadas toimuvate XXI taliolümpiamängude tähistamiseks emiteerib Eesti Pank hõbedast meenemündi nominaalväärtusega 10 krooni,» rääkis Eichler

Vancouveris toimuvatele XXI taliolümpiamängudele pühendatud meenemündi kujunduskonkursi nõuetekohaselt vormistatud kavandite esitamise lõpptähtaeg Eesti Pangale on 10. september 2009. Konkursi täpsed tehnilised, osalemise ja hindamise tingimused on tutvumiseks Eesti Panga kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles