Tallinn saab juurde 100 uut sotsiaalset töökohta

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtlusamet otsustas Tallinna abipaketi raames juulis ligi 100 uue töökoha loomise toetamise.

Tallinna abipaketi raames linna toetuse abil tööd pakkuda soovivaid ettevõtteid tuli juulis juurde. Uute töökohtade loomise toetuse taotlemise teise vooru, mis lõppes 19. juunil, laekus 18 taotlust. Neist rahastati rohkem kui pooled ehk 10 taotlust summas 1,5 miljonit krooni ning toetuse abil luuakse 62 uut töökohta.

Hindamiskomisjon tegi 9. juulil ettepaneku rahastada veel viie ettevõtte taotlused, mis olid laekunud 8. juuli seisuga. Kokku otsustati toetada 36 uue sotsiaalse töökoha loomist kogusummas 2 miljonit krooni. Tähtajalised töölepingud kestavad kuus kuni 12 kuud. Hindamiskomisjon võttis arvesse loodavate sotsiaalsete töökohtade arvu, palgataset ja töökoormust, taotluse realistlikkust ja taotleja asukohta.

Uute töökohtade loomise toetuse saajateks olid mitmed erinevaid äri-ja isikuteenuseid pakkuvad ettevõtted. Positiivse otsuse said nt tõlke-, grimmi-, puhastus- ja trükiteenus. Rahastust sai kaks toitlustusettevõtet.

Seekordse taotlejate suure huvi taga olid ilmselt 20. mail välja kuulutatud soodsamad konkureerimise tingimused. Uute tingimuste järgi saavad lisaks väikeettevõtetele töökohtade loomise toetust taotleda ka keskmise suurusega ettevõtted, laiendati võimalike taotlejate ringi, muutes äriühingu omanikele seatud nõudeid ning toetuse maksimummäär tõusis 200 000 kroonilt 300 000 kroonile.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on vägagi positiivne, et info toetuste jaotamise kohta on levinud ning seega esitati hulgaliselt taotlusi. «Kui esimesest taotlusvoorust võtsid osa vaid linnaga juba varem lepingulistes suhetes olevad ettevõtted, siis teises voorus sai linn uusi koostööpartnereid,» sõnas Mutli.

Tallinna ettevõtlusamet avas 1. juunil sotsiaalsete töökohtade toetuste taotluste vastuvõtu. Toetuse eesmärgiks on stimuleerida Tallinna tööturgu seoses majandussurutisega ning samuti pakkuda Tallinnas elavatele töötutele sotsiaalse iseloomuga töökohti. 16. juunil toimunud komisjoni istungil otsustati rahastada kaheksa ettevõtte taotlused kogusummas 2,9 miljonit krooni.

Toetuse taotleja pidi vastama järgnevatele tingimustele: äriühing, kus töötajaid on vähemalt 20 ja kes on tegutsenud vähemalt kaks aastat; loodavate uute sotsiaalsete töökohtade arv on 5 - 30; tööle võetavad töötajad on rahvastikuregistri järgi Tallinna elanikud vähemalt viimased 12 kuud ja vahetult enne tööle asumist olnud töötuna arvel Töötukassa Tallinna osakonnas.

Uute töökohtade loomise toetuse kolmas taotlusvoor on avatud. Seal osalemiseks tuleb esitada taotlus hiljemalt 18. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles