Padar võttis europarlamendis fookusesse rahateemad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa Parlamendi täiskogu kinnitas täna komisjonide koosseisud, mille järgi hakkab sotsiaaldemokraat Ivari Padar kuuluma majandus- ja rahanduskomisjoni.


Asendusliikmena hakkab ta kuuluma ka tööstus-, teadusuuringute- ja energiakomisjoni. Lisaks kavatseb Padar aktiivselt tegeleda põllumajandusteemadega, teatas sotsiaaldemokraatide pressiesindaja.

Padari sõnul on praegust olukorda arvestades, kus Euroopa majanduspoliitilised valikud vajavad uuendamist, tegemist väga oluliste ja Euroopa Liidu kontekstis tähtsate komisjonidega.

Majandus- ja rahanduskomisjoni kuulumist peab Padar loomulikuks, arvestades, et vähem kui kaks kuud tagasi oli ta rahandusminister.

«Esmatähtsaks peangi majanduskriisiga tegelemist ja loodan, et Lissaboni leping võetakse peagi vastu, mis suurendab ka antud komisjoni volitusi ja laiendab otsustusõigust. Näiteks hakkan ma rohkem kaasa rääkima ka ühisraha euro osas,» sõnas Padar.

Tööstus- ja energiakomisjoni kuulumise puhul peab Padar oluliseks taastuvenergeetikat puudutavat, sest see suhestub ka põllumajandusteemadega.

«Euroopa Liidu roll energiaküsimustes suureneb üha enam ning energiapoliitilised küsimused on tähtsad ka Eestile,» lisas sotsiaaldemokraadist eurosaadik.

Mõlema komisjoni tegutsemise kõrvalt peab Padari oluliseks aktiivset tegutsemist Euroopa põllumajanduspoliitika reformimisel, mis on omakorda seotud majandus- ja rahanduskomisjoni otsustega.

«Põllumajandusküsimustega kavatsen edasi tegeleda, sest kuulumine teatud komisjonidesse ei keela mul osa võtta põllumajanduskomisjoni tööst ja muudatusettepanekute tegemisest raportitele. Kahe ja poole aasta pärast, kui on võimalus komisjone muuta, otsustan ka senise töö põhjal, kas peaksin hakkama põllumajanduskomisjoni liikmeks, » lisas Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles