Venelanna tutvub küünlaid maalides Eesti rahvakommetega

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Remmer ja Peter Würtrich küünaldega.
Natalja Remmer ja Peter Würtrich küünaldega. Foto: Jaan Lukas

Kesk-Venemaalt päritolu Võhma kunstnikul Natalja Remmeril on suveniirküünaldele aastaaegade ja rahvakalendri teemalisi pilte maalides paremini tundma õppinud Eesti rahvakombeid. 


Osaühingus Eesti Valgus kunstnikuna töötav Remmer on Võhma linnapäevadel avatavaks näituseks maalinud poolesaja sentimeetri pikkustele suveniirküünaldele looduspildid erinevatest aastaaegadest ning motiivid inimeste toimingutest erinevatel kuudel ja rahvakalendri tähtpäevadel.

«See töö on minus äratanud huvi Eesti rahvakommete vastu ning olen nende kohta raamatutest lugenud ja ka eestlastelt mõndagi küsinud. Näiteks, kui maalisin küünlale mardisandi, uurisin, miks mardipäeval maskides perest perre ringi käiakse,» lasus Natalia Remmer, kes on õppinud kunstnikuks Uljanovskis ja elanud nüüd Eestis üle veerand sajandi.

«Huvitav on teada saada sedagi, kuidas sama kalendritähtpäeva erinevates maades tähistakse. Näiteks mulle oli alguses võõras, et Eestis võib jõululaupäev tegelikult langeda ka äripäevadele,» lasus ta.

Möödunud aastal maalis Remmer küünaldele pildid Eesti linnade hoonetest ja olustikust.

Võhma abilinnapea Aare Järviku sõnul valmivad küünlad tegelikult ka rahvusvahelises koostöös, sest osaühingu Eesti Valgus juhataja ja omanik on šveitslane Peter Würtrich

Remmeri näitus avatakse 31. juulil kohalikus muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles