Narva piiritusevedajate jõuk kohtu all

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa maksumärgiga salasuitsud.
Venemaa maksumärgiga salasuitsud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Narvas on kohtu ees viis meest, kes süüdistuse kohaselt vedasid mootorpaatide abil üle Narva jõe tonnide viisi salapiiritust ja -suitsu.


2005. aasta mais tabati Sergei (65), Viktor (62), Kirill (27), Andrei (24) ja Vitali (38), kes vedasid Venemaalt mootorpaatidega üle Narva jõe Venemaalt Eestisse salapiiritust ja sigarette. Viru ringkonnaprokuratuuri teatel tuvastas uurimine, et neil olid välja kujunenud kindlad rollid, Venemaal olid olemas tarnijad ning kaup turustati Eestis, kirjutab Põhjarannik.

Ebaseadusliku toodangu ladustamiseks ja hoidmiseks olid neil paadigaraažiboksid Narvas. Salapiiritust saadi meestelt kätte 2145 liitrit, maksumärkideta sigarette veiti üle 130 000 tüki ehk enam kui 6500 pakki.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Kirill, Viktor, Andrei ja Sergei süüdistuse deklareeritava kauba toimetamises üle Euroopa Ühenduse tolliterritooriumi ja piiri tollikontrollist kõrvalehoidmises grupi poolt, kui teo objektiks oli kaup suures koguses. Selle eest näeb karistusseadustik ette ühe kuni viie aasta pikkuse vangistuse. Lisaks süüdistatakse viisikut käitlemiseks mittelubatud alkoholitoodangu hoidmises suures koguses ja maksumärgiga märgistamata tubakatoodete käitlemises suures koguses. Mõlemad näevad ette rahalist karistust või kuni kolme aasta pikkust vangistust.

Nädala algul oli kohtu all ka narvalanna Tamara, kes üritas mullu detsembris Eestisse tuua 120 pakki salasuitsu. Kohus mõistis talle rahalise karistuse 2000 krooni tingimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles