Endrekson ja Gulov tegid elu võidukihutamise poolfinaalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljanda kohaga lõpetanud paarisaerulise kahepaadi sõudjad Leonid Gulov ja Tõnu Endrekson olid pärast olümpiaheitlust lustlikud nagu üleannetust teinud koolipoisid.

«Mõistagi olen läbi nagu läti raha,» lõõpis Endrekson paadist välja ronides. «Aga pikali visata ei julge – äkki viiakse kanderaamiga minema.»

Endrekson piidles tulisest heitlusest hõbemedaliga väljunud Sloveenia ässasid. «Valisime ilmselt vale juuksevärvi,» osutas ta lillaks võõbatud peaga Iztok Copile.

Seejärel tõsines. «Tegime karjääri ühe teravama lõpuspurdi,» tõdes Endrekson. «Aga elu sõiduks võib pidada hoopiski poolfinaali. Klappinuks nüüd kõik sama hästi, võinuks ehk medalist rääkida.»

Nii 500, 1000 kui 1500 meetri järel oli Maarjamaa duo kuues, edestati vaid USA paati.

«Sõidu esimene pool möödus vaevaliselt,» kurtis Endrekson. «Karta võis, et kõrvalrajalt startinud sloveenid alustavad tugevalt ja nende lainesse sattudes läheb raskeks. Paraku nii juhtuski.»

Distantsi teisel poolel hakkas paat Endreksoni sõnul juba «elavamalt liikuma». Starti minnes valitses täielik vaikus, siis tõusis kerge vastutuul.

«Näinuks sündmuste käiku ette, tulnuks aere pisut lühemaks ja kergemaks timmida,» ütles Gulov. «Vastutuul valmistab meile peavalu – istume ühes paadis esimest hooaega ega ole veel täielikult kohanenud. Ent suutsime tempot hoida.»

26-aastane Endrekson ja peatselt 23. sünnipäeva tähistav Gulov jäid etteastega rahule. Nad ei nõustunud epeevehkleja Kaido Kaaberma Barcelona olümpia järgse arvamusega, et neljas koht on jama.

«Ette jäid vaid tiitlitega mehed, jamast ei saa juttugi olla,» raius Endrekson. «Oleme rivaalide kõrval rohelised.»

Kulla saanud prantslased Sebastien Vieilledent ja Adrien Hardy on mullused maailmameistrid.

Hõbeda pälvinud Luka Špik ja Iztok Cop võivad uhkeldada Sydney olümpiakullaga, pronksi said itaallastest kahekordsed maailmameistrid Rossano Galtarossa ning Alessio Sartori.

Kas karjääri jätkatakse koos kahepaadil, ei osanud sõudjad esialgu öelda. «Meie reegleid ei määra, otsustavad treenerid,» nentis Endrekson. «Seame sihiku Pekingi olümpiale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles