Herkel saab Aserbaidžaani ajakirjanike sõbra tiitli

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aserbaidžaani Poliitiliste- ja Kodanikuvabaduste Kaitse Keskuse eestvõttel väljaantav Ajakirjanike Sõbra auhind antakse tänavu Andres Herkelile.

Nimetatud organisatsiooni kinnitusel pälvis Herkel selle auhinna tänu oma pikaajalisele tööle sõna- ja pressivabaduse kaitsel Aserbaidžaanis, vahendas riigikogu pressiesindaja.

«Mu süda soleks auhinda saades palju kergem, kui vangistatud ajakirjanikud Einulla Fätullajev ja Gänimät Zahidov oleksid vabad ning Aserbaidžaanis oleks meediavabadust oluliselt rohkem,» ütles Herkel auhinna andmist kommenteerides.

Herkeli sõnul ta ise tuleval esmaspäeval auhinnatseremoonial osaleda ei saa, kuid tema nimel võtab selle tõenäoliselt vastu Euroopa Nõukogu peasekretäri eriesindaja.

Auhinna omistamisel kaalus Aserbaidžaani Poliitiliste- ja Kodanikuvabaduste Kaitse Keskus kandidaatidena väidetavalt 12 päevalehe, 4 telekanali, 3 infoagentuuri ja 3 internetilehe 50 ajakirjanikku.

Eelmisel aastal sai sama auhinna Ameerika Ühendriikide suursaadik Aserbaidžaani Vabariigis Ann Derse, tookord platseerus Herkel ajakirjanike hääletusel teiseks.

Herkel on alates 2004. aastast Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee kaasraportöör Aserbaidžaani küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles