Eesti Rahva Muuseum ootab väliseestlaste mälestusi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestusi oodatakse selle kuu lõpuni.
Mälestusi oodatakse selle kuu lõpuni. Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

Eesti Rahva Muuseum ootab 31. juulini kaastöid mälestuste kogumise võistlusele «Uued väliseestlased».


«Võistlusele on oodatud vabas vormis pikemad ja lühemad kaastööd inimestelt, kes lahkusid Eestist iseseisvumise taastamise eel ja järel töö tõttu, perekondlikel või muudel põhjustel,» rääkis Piret Noorhani Eesti Rahva Muuseumist.

Oodatud on tööd nii nendelt, kes elavad siiani välismaal, kui ka nendelt, kes on tagasi Eestisse pöördunud, lisas Noorhani.

Teksti kirjutades võiks mõelda erinevatele teemadele, nagu näiteks mineku põhjus, seltskond, reisi korraldamine, tuttavate olemasolu välismaal, sisseelamine, õppimine ja töö uues riigis, keeleraskused, ühiskondlik tegevus ning kontaktid sünnimaa ning uue kodumaaga. Samuti võiks kirjas olla see, mis maalaseks ennast nüüd peetakse.

Tööle tuleks lisada nimi ning soovi korral võib kasutada ka varjunime või jätta üldse nimi märkimata ja panna kirja enda sugu. Kirjas peaks olema kontaktandmed, sünniaeg, sünnikoht, praegune elukoht, haridus, eriala ja elukutse.

Lühemaid mõtteavaldusi võib kirjutada Postimees.ee'sse selle artikli kommentaaridena. Pikemad kaastööd palutakse saata elektroonselt aadressile piret.noorhani@erm.ee või postiga aadressile Piret Noorhani, Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, 51014 Tartu, Eesti.

Infovaeguse puhul tasub pöörduda Eesti Rahva Muuseumi kodulehele.

Tööde saatmine kuulutati välja juba eelmisel aastal. Tänaseks on laekunud kaastöid eestlastelt USAst, Soomest, Hispaaniast, Saksamaalt, Luksemburgist, Prantsusmaalt ja Taist.

Kõik kaastööd säilitatakse Eesti Rahva Muuseumis ning parimatele autoritele on ka preemiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles