Andmekaitse ei takista eksamitulemuste muutumisest teatamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleeksami vestlusteemad.
Keeleeksami vestlusteemad. Foto: Toomas Huik

Andmekaitse inspektsioon teatas täna, et viimastel päevadel meedias levinud väide, nagu takistaks isikuandmete kaitse seadus eksami- ja kvalifikatsioonikeskusel edastada kõrgkoolidele riigieksamite hinnete muutmist, ei vasta tõele.

Riigieksamite apellatsioonikomisjon jättis enamiku vaidlustatud eksamitulemustest muutmata, kuid tõstis hinnet rohkematel kordadel kui langetas, kuid koolilõpetaja, kes on oma praeguste riigieksamitulemustega juba edasi õppima kandideerinud, peab ise kõrgkooli poole pöörduma ja muutusest teavitama, kirjutas Postimees.ee teisipäeval.

Eksami- ja kvalifikatsioonikeskus teatas seepeale, et vastavalt isikuandmete kaitse seadusele ei tohigi nemad neid andmeid edastada ning seda peab tegema kõrgkooli pürgija ise. 

«Tegelikult on probleem selles, et eksami- ja kvalifikatsioonikeskuses tuleb luua
andmevahetus kõrgkoolidega, mis muuhulgas võimaldab uuendada näiteks muudetud eksamitulemusi. Olukord on seda kummalisem, et eksamikeskusel on põhimääruse järgi kohustus pidada kõrgkoolidesse sisseastumise infosüsteemi,» nentis andmekaitse inspektsioon.

«Andmekaitse inspektsioon ei näe sellise andmevahetuse loomises probleemi,» selgitas inspektsiooni järelevalvedirektor Kaja Puusepp.

Samuti ei ole probleemiks, kui kõrgkoolid oma sisseastujate riigieksami tulemuste võimalikke muudatusi eksamikeskusest kontrollivad.

«Tuleb vaid imestada, millise kergusega  viidatakse andmekaitsele, kui on vaja omaenda  tegevusetust õigustada,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles